Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Ami eddig történt a Női Vállalkozói Klubban

A Női Vállalkozói Klub eseményeilogó


2021. október 26-án új elnököt választottak a klubban Tárkányiné Máli Orsolya személyében, mivel a régi
elnök, dr. Kiss Adrienn megszűntette vállalkozását. A találkozó keretében töklámpás faragásra is sor került.
IMG_20211026_151138

2021. június 9. "Csodás Kertem" - a klubtagok látogatást tettek Kaposfüreden Androsovics Petra arborétumában. 20210609_141926


2020. november 24. Tűsarkúban hátrafelé – avagy milyen a női vállalkozó lét? Az online térben lezajlott a
SKIK - Női Vállalkozói Klubja és az INPUT Program közös szervezésében megvalósított Innovatívgazdagmami logo
Vállalkozásmenedzsment Műhely című képzéssorozat idei utolsó állomása.
A téma ezúttal a női vállalkozások voltak és az előadó Vida Ágnes, a Gazdagmami blog és könyvek
szerzője.
A közel negyven résztvevő megtudhatta többek között,  melyek az alapvető különbségek a női és férfi
vállalkozói attitűd között, hogyan változtathatók előnnyé a női élethelyzetekből adódó hátrányok. Szóba
került, hogyan fordíthatók a vállalkozás hasznára a női természetből és gondolkodásmódból adódó
specialitások. Az előadó számos példával illusztrálta, hogy egy-egy jó ötlettel, egy szűk piaci rés
megtalálásával akár a semmiből sikeres vállalkozás építhető.


2020. szeptember 16.: A SKIK női vállalkozói klubja szabadtéri programot szervezett.
Bocska Ágnes, a kaposvári Tourinform Iroda vezetője kalauzolta a klubtagokat végig a belvároson és a séta során kaposvári kötődésű, híres nőkről mesélt.NŐK
Sok érdekesség hangzott el Rippl-Rónai modelljeiről, a fekete fátyolos hölgyről, a zöld tüllös kalap történetéről.
Megtudhatták, ki volt a festő életében a francia hölgy, mi köze volt Sissinek Kaposvárhoz és milyen ügyben járt Blaha Lujza a városban?


2020. március 4. : A klub ezévi első találkozójának vendégei voltak a Magyar Vöröskereszt 2020márcmunkatársai, akik az egészségügyi szűrésekre hívták fel a figyelmet, melyek közül a helyszínen néhányat be is mutattak. A találkozó további témája a Feng Shui volt.


2019. december 11-én a Női Vállalkozói Klub  hagyományos adventi rendezvényén a tagok kézműves 2019decdíszeket és a karácsonyi ünnepekre készülődve trüffel golyókat készítettek.


2019. november 13-án a Paracity szabadulószobáiban jártunk, a szabadulás részben sikerült.
Képünkön a csapat egy része:
2019nov


2019. október 15-én a SKIK-nél működő klubok – Humán Erőforrás, Minőségügyi, Informatikai és Női 20191015_143653Vállalkozások klubja - közös szakmai napot tartottak. A rendezvény címe „3+1, avagy a sikeres vállalkozás négy alappillére” volt. A cím magáért beszél, hiszen a megfelelően képzett, lojális munkaerő, a jó minőségre való törekvés, a korszerű technikák csatasorba állítása, no és az empátia sikerre viszik a vállalkozást.
A rendezvény első részében a klubok rövid bemutatkozása és különböző,  érdekes szakmai témák felvillantása, majd szekciókban (képünkön a női szekció )  a témák mélyebb kifejtése következett a klubtagok és leendő klubtagok részvételével.


2019.szeptember 25-én a SKIK Nők a Vállalkozásokban Klubja Várdára látogatott a Szász Endre 2019szeptKastélymúzeumba, ahol Szászné Hajdu Katalin vezette körbe a résztvevőket és mutatta be a művész munkásságát.


2019. május 24-én ismét egy nagyon szép programon vehettünk részt! Kirándulásunk első állomása Zalaszántó volt, ahol tibeti hangulatban megcsodáltuk a buddhista Béke Sztúpát.2019máj
Ezután következett egy kis mediterrán feeling a tapolcai Malom Tónál, majd a leírhatatlan szépségű Káli-medence.
Időztünk az ékszerdoboz szépségű kis faluban, Salföldön, gyönyörködtünk a kilátóból elénk táruló látványban, majd az erdő mélyén felkerestük a Pálos kolostor romjait. 
Megálltunk a kékkúti Theodóra forrásnál és ittunk vizéből.
Hazafelé nem hagytuk ki Balatongyöröknél a Szép Kilátó csodáját és felkerestük Gyenesdiáson a Bringa fagyizót.
Itt megkóstoltuk többek között a tavalyi év Balaton Fagyiját, az Illatos Izabellát. Világbajnok volt! Szerintem.


2019. április 24-én Bocska Ági szakszerű vezetésével a kaposvári Városházát látogattuk meg „pincétől a 2019áprpadlásig”.


2019. március 6-án a SKIK női vállalkozói klubjának vendége Varjaskéri Beatrix, üzleti  coach volt. 2019márc A rendezvény témája a ma élő nők archetípusainak ( őskép) párhuzamba állítása volt az ókori görög istennők jellemvonásaival.


2018. december 13-án a SKIK Női Vállalkozók Klubja megtartotta hagyományos év végi, adventi találkozóját, melynek keretében az évértékelés mellett karácsonyi kézműveskedés és autentikuhangszerek kipróbálása volt a program.2018dec


2018. november 7. „Karizmatikus vezetők tűsarkúban” címmel a kamara női vállalkozói klubjának nyílt 2018novrendezvényére került sor november 7-én. A workshopot  Kéri Ágnes vezette, akitől hasznos tippeket és tanácsokat kaphattak az érdeklődők többek között a sikerformulákról, az önmarketing jelentőségéről, az üzleti viselkedésről, a személyes kisugárzás és a kommunikáció fontosságáról.


2018. október 10-én a klub tagjai Ojtóné Tóth Erzsébet meghívására látogatást tettek a Slendy Kft-nél, ahol megismerkedhettek a fahéjas kalács és a kézzel nyújtott rétes készítésének titkaival.2018okt


2018. szeptember 5-én dr. Kiss Adrienn vendégei voltunk. Nagyon érdekes dolgokat hallhattunk tőle a különböző betegségek lelki okairól, gyógyításunk lehetőségeiről és gyönyörködhettünk az általa készített csodálatos kézműves alkotásokban. 


2018. június 21.:Kirándulás az Őrségbe


2018. május 16-án Vass Gabriella okleveles Feng Shui tanácsadó és oktató vezetésével tudhattunk meg érdekes és hasznos dolgokat a térrendezés ősi kínai művészetéről és arról, hogy ezek hogyan tehetik 2018májboldogabbá, harmonikusabbá mindennapjainkat.


2018. március 24-én klubunk tagjai közül néhányan részt vettek Ferenciné Fogarasi Éva által szervezett, már hagyományosnak mondható „Medvehagyma Túrán” a Tókaji Parkerdőben. Az időjárás viszonylag2018márc kegyes volt hozzánk és így jólesett a kis séta, melynek úticélja a medvehagyma lelőhelye volt. Találtunk is rengeteg zsenge, jóízű hagymalevelet, melyből  bőségesen szedtünk és ettünk. A hagymagyűjtésből visszatérve már várt bennünket a helyszínen, szabad tűzön főzött hársfatea, medvehagymás pogácsa. Zselici mézeket is kóstolhattunk és egy kecsketartással foglalkozó úr is  elhozta bemutatni portékáit, jófajta kecskesajtokat. Jó sikerült program volt, köszönjük Éva!


2018. február 28-án tartotta a klub idei első rendezvényét Tavaszi Megújulás címmel. A rendezvény előtt a jelenlévő klubtagok megválasztották a klub új elnökének dr. Kiss Adrienn természetgyógyász 2018febrtagtársatokat, aki a jövőben nagy lelkesedéssel szervezi, irányítja a klub működését, természetesen Veletek egytértésben és együttműködve. Gratulálunk és jó munkát kívánunk Neki! Az ezt követő rendezvény első részében az új elnökasszony a tavaszi megújulás lelki részéről beszélt. Előadásában felvillantotta azokat az eleinte apró-, majd egyre komolyabb testi tüneteket melyekkel a lélek jelez, ha baj van. A betegségek a lélek üzenetei, melyek a belső , megoldatlan problémákra hívják fel a figyelmet. A betegségeket nem csak elnyomni kell tüneti kezeléssel, hanem megkeresni a kiváltó okot. Az előadás végén egy kis öngyógyító gyakorlatot is kipróbálhattak a résztvevők. A rendezvény következő részében Ferlingné Dékány Hilda életvezetési tanácsadó tartott előadást a színekről és stílusról. Megtudhattuk, hogy a nők színeik – bőr, haj, szem - alapján 4 fő csoportba sorolhatók: tél, nyár, tavasz, ősz, melyeken belül több alcsoport is található. 
Hogy az egyes típusoknak milyen színek állnak jól, és melyek nem, ezt egy gyakorlati bemutató keretében, sok-sok színes kendő segítségével tudhattuk meg. Szó volt még a sminkelés, az öltözködés, a kiegészítők jelentőségéről is.


2017. december 12-én  tartotta a  kamara női vállalkozói klubja évbúcsúztató rendezvényét. A klub 2017decvendége volt Jakusovszki Dorina (Vándorina), aki  hosszú vándorútjáról, a 3500 km-es El Camino zarándoklatról mesélt.
Kaposvárról indult gyalog, célja jelképesen Santiago de Compostela volt, de valójában önmaga megtalálása. Ma saját példáján keresztül  motiválja az embereket, hogy kitartással bármi elérhető, amit valóban szeretnénk. Hogy merjük elengedni, ami már nem működik és belefogni valami teljesen újba, mert hittel és elszántsággal sikerülni fog, és időben megkapjuk a megfelelő segítséget is.
Az érdekes előadás után Noé Kornélia népi iparművész vezetésével a mézeskalács díszítés profi technikáját sajátíthatták el a résztvevők és Ferencné Fogarasi Éva naturmontázs készítő útmutatásával méhviaszból karácsonyi gyertyát készítettek.


2017. október 27-én kis csoportunk Andrea Böröczi Antalné szakszerű irányításával megismerkedett a nordic walking tudományával. Az égiek is kegyeikbe fogadtak bennünket, így jó két órát tudtunk sétálni a2017okt Deseda parton, kellemes időben a jó levegőn. Megmondom őszintén én el is fáradtam, és jólesett a finom krumplis pogácsa, amivel Andi még meg is vendégelt bennünket. A képen látható tökös tökök már csak a hab voltak a tortán. Makkó Magdi, Pingár Rózsa, Kéri Ági és Imre Piroska voltak a vállalkozószellemű résztvevők.


2017. június 15. A SKIK Nők a Vállakozásokban Klubja Marcaliban látogatott Mihalicsné Kemény Mária, a Marylla Kft. ügyvezetőjének meghívására. A vendégek  szíves fogadtatása után a cégvezető asszony 1bemutatta a kft-t: beszélt a vállalkozás múltjáról, jelenéről és jövőbeli terveikről is. Ezután a klubtagok végigjárhatták az üzemet és megismerkedhettek az ott folyó munkával, sőt volt aki ki is próbálta az egyik munkafolyamatot. A Maryllánál  autó üléshuzatok, belső kárpitok, a hagyományos bőrdíszműipari termékek közül kisebb szériában külföldi megrendelésre női táskák, valamint bőrönd belső szeparációk készülnek magas minőségi követelményeknek megfelelően.


2017. április 16. A SKIK Nők a Vállalkozásokban klubjának  tagjai a Zselic Kincse Szövetkezet meghívására Kaposmérőbe látogattak. Megtekintették a  szövetkezet kézműveseinek munkáiból készült kiállítást és Szegleti Krisztina nullvezetésével  tavaszi asztaldíszt készítettek. A programot jó hangulatú beszélgetés zárta.


2017. március 21-én tartotta a Nők a Vállalkozásokban klub idei első rendezvényét Tavaszi megújulás címmel több, mint 30 érdeklődő részvételével. Az első részben dr. Szabó Magdolna bőrgyógyász-DSCF1962kozmetológus főorvos a modern bőr- és szépségápolásról, eszközökről, módszerekről  tartott tájékoztatót és hasznos tanácsokat adott a szépség és egészség megőrzése érdekében. A rendezvény második részében Varjaskéri Beatrix vezetésével a résztvevők megismerkedhettek a DISC módszerrel. A DISC egy angol kifejezésekből álló mozaikszó, melynek magyar megfelelője: „Domináns”, „Ismerkedő”, „Szilárd”, „Kompetens”.  A négy szó négy alapvető  viselkedési stílust jelöl, melybe az emberek jellemük alapján besorolhatók. Átmenetek, átfedések természetesen vannak, de a négy alapkategória közül az egyik mindenire a legjellemzőbb . Ezek ismeretében akár munkahelyen, akár a családban sokkal könnyebb a kommunikáció.


2016. december 14. Adventi készülődés - Hogyan lehetek jó vezető egy sokszínű csapatban? -minitréning Farnady Judit ( Civil Centrum Közhasznú Alapítvány) vezetésével. Ezt követően kézműveskedés, karácsonyi díszek, mézeskalács készítés.


2016. szeptember 27. A SKIK „Nők a Vállalkozásokban” nevű női vállalkozói klubja 2016. szeptember 27-én szakmai utat tett Pécsre.  A klubtagok látogatást tettek a pécsi  Retextil  műhelyben, ahol a háztartásipécs textilhulladékból egyszerű, ősi eljárásokat alkalmazva (fonás, hurkolás, szövés ) először fonalat, majd különböző használati tárgyakat, táskákat, hintákat, szőnyegeket, díszeket, sőt gyermekbútorokat és játékokat is készítenek. A Thiesz Angéla által vezetett Retextil Alapítvány 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy terjessze és átadja a „retextil” nevű magyar találmány know-how-ját, a háztartási és ipari textilhulladék újrahasznosításának  eredeti módszerét.  A klubtagok ezután találkoztak és tapasztalatot cseréltek  a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamaránál működő üzletasszony klub képviselőivel.


2016. április 7. Tavaszi megújulás
Program:
Együttműködő kommunikáció az üzleti életben. A kritika inspirációvá alakítása - Szabó Ilona (sziakadémia)
Hangfürdő hangtálakkal és hangvillákkal - Csutor Livia
Egészséges táplálkozás egyénre szabva - Heszberger Edina, dietetikus
Egészség természetesen - Keczeli Erzsébet, természergyógyász


2016. március 3. Alakuló rendezvény - Blues Virágnyelven - Vass Virággal