Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Ami eddig történt a Minőségügyi Szakmai Klubban

A Minőségügyi Klub eddigi eseményei


2021. június 10. Online tapasztalatcsere, a Profiso Kft. bemutatkozása


2021. április 29.  Online találkozó keretében a Büttner Kft tevékenységét és minőségbiztosítási rendszerétmutatta be Bencsik László projektmenedzser. buttner2buttner3


2021. március 4-én a klubtagok online találkozót tartottak. A bevezető gondolatébresztő előadást Brezovszky Virginia, a nagyatádi MEZ Crafts Kft. minőségügyi vezetője tartotta. A téma: hogyan zajlott a veszélyhelyzet kezelése a beszállítók vonatkozásában a MEZ Crafts Hungary Kft-nél?

Ezt követően a találkozó többi résztvevője is megosztotta tapasztalatait az elmúlt hetek történéseiről.

Képünkön: Bencsik László, a Büttner Kft. minőségügyi vezetője

bencsik.jpg


2021. január 28-án a SKIK Minőségügyi Klubjának tagjai az online térben találkoztak és cserélték ki tapasztalataikat az elmúlt időszak történéseivel kapcsolatban. Kiderült: A COVID elleni védelmi
intézkedések akciólistája a legtöbb helyen hasonló elemeket tartalmazott.pintérF 
Volt olyan, ahol a termelésben átmeneti visszaesés volt tapasztalható, ami azonban gyorsan visszaépült. Több vállalkozás arról számolt be, hogy bizonyos termékeik iránt kifejezetten megnőtt a kereslet a járványhelyzet megjelenésével és volt, ahol rekorderedményeket értek el.

Egyik - vendéglátásban érdekelt - klubtag elmondta, hogy más jellegű tevékenységgel próbálják áthidalni a számukra valóban nehéz időszakot, mindamellett a kényszerű szünetet karbantartási munkákkal, felújítással tették hasznossá.


2020. február 27-én a Minőségügyi Szakmai Klub a Videoton Elektro-PLAST Kft-nél tett látogatást, 2020febrahol a vállalat minőségpolitikájáról hallgattak meg tájékoztatást, majd üzemlátogatáson vettek részt


2020. február 6-án a Minőségügyi Szakmai Klub találkozóján a Profiso Kft. mutatkozott be, melynek 20200206_090920keretében a tanúsítható rendszerek, esettanulmányok, a minőségirányítás és tanácsadás gyakorlati kérdései kerültek előtérbe.


2019. november 26-án klub20191126_103226
látogatást tett a KVGY Kft-nél.


2019. október 15-én a SKIK-nél működő klubok – Humán Erőforrás, Minőségügyi, Informatikai és Női 20191015_143222Vállalkozások klubja - közös szakmai napot tartottak. A rendezvény címe „3+1, avagy a sikeres vállalkozás négy alappillére” volt. A cím magáért beszél, hiszen a megfelelően képzett, lojális munkaerő, a jó minőségre való törekvés, a korszerű technikák csatasorba állítása, no és az empátia sikerre viszik a vállalkozást.
A rendezvény első részében a klubok rövid bemutatkozása és különböző,  érdekes szakmai témák felvillantása, majd szekciókban (képünkön a minőségügyi szekció) a témák mélyebb kifejtése következett a klubtagok és leendő klubtagok részvételével.


2019. szeptember 24-én  „a vezetői kompetencia képletéről” tartott előadást a Minőségügyi Szakmai Klub tagjainak Szabó Gábor, kommunikációs tréner és tanácsadó. A résztvevők többek közt megtudhatták, 

  • hogy igazából mi is a vezető feladata?szabóg
  • melyek  az elégtelen- és melyek a megfelelő kontroll jelei?
  • hogyan fejleszthető a kontroll?
  • milyen az elindító, a működésben tartó és a megállító típusú ember?
  • milyennek kell lenni a vezetőnek?

2019. április 25-én a klub tagjai a Pek-Snack Kft. gyárába látogattak, ahol megismerkedtek a vállalkozási minőségirányítási rendszerével, bepillantást nyerhettek a gyártási 20190425_091337folyamatokba és megkóstolhatták a cég termékeit.


2019. április 3-án a klub látogatást tett a Lakics Kft-nél,
ahol a résztvevők  cég minőségpolitikájával  ismerkedhettek lakics
és bepillantást nyerhettek a gyártás folyamatába is.


2019. február 28-án a SKIK Minőségügyi Szakmai Klubja Siófokon járt a DRV Zrt-nél.
A látogatás keretében a klubtagok megismerkedhettek a DRV Zrt.  szerteágazó  tevékenységével, az DSC_0018ivóvízellátás és szennyvíztisztítás folyamataival, felelősségteljes munkájával. Olyan szakmai részletekbe kaphattak bepillantást, melyekre egy hétköznapi fogyasztó nem is gondol: megtudhatták, hogy mennyi szaktudás és munka  áll amögött a természetesnek tűnő dolog mögött, hogy a csapból folyik az egészséges ivó víz.
A klubtagok megismerkedhettek a társaságnál bevezetett irányítási rendszerekkel és látogatást tettek a siófoki szennyvíztisztító telepre. Itt a szennyvíztisztító műtárgyak közvetlen közelről való megtekintésén kívül a laborok munkájával is megismerkedhettek.


2019. január 31-én a klub  látogatást tett a marcali Ziehl-Abegg Kft-nél, ahol Szijártó Ferenc  ügyvezető és Göttlinget Zsolt, minőségügyi vezető fogadta a vendégeket.qkicsi
A cég-, és az itt alkalmazott minőségügyi módszerek, gyakorlatok bemutatása után a résztvevők üzemlátogatáson vehettek részt.


2018. október 30. A klubjának tagjai a Videoton Elektro-Plast Kft-nél tettek látogatást. A vállalatot és a videotonminőségpolitikát Gerber András senior igazgató valamint Toldi Árpád és Kocsis Péter minőségügyi vezetők mutatták be. A prezentációt követően a klubtagok gyárlátogatáson vehettek részt.


2018. szeptember 20-án a Fino-Food Kft. vendége volt a SKIK Minőségügyi Szakmai Klubja.fino
Mezriczkyné Talpas Ottilia minőségirányítási és K+F igazgató az IFS szabványról tartott előadást.
Az előadás után a résztvevők egy fiatal élelmiszermérnök hallgató kutatását segítették egy kérdőív kitöltésével, melynek témája sütemények érzékszervi  összehasonlítása volt.


2018. május 17-én az ISO 9001:2015 szabvány felkészülési ISO
és tanúsítási tapasztalatairól folytattak interaktív megbeszélést
a SKIK Minőségügyi Szakmai Klubjának tagjai.


2018. március 21-én megalakult a SKIK Minőségügyi Szakmai Klubja. Az alakuló találkozón résztvevőqalakulo minőségbiztosítási szakemberek között voltak nagyvállalatok,  kis- és közepes  méretű cégek, valamint egyéni vállalkozások képviselői egyaránt. A tagok megállapodtak abban, hogy ezentúl rendszeresen találkoznak, megismerik egymás jó gyakorlatait, tapasztalatot cserélnek a szakmát érintő aktuális kérdésekben és egyéb szakmai programokat szerveznek.  A tagok maguk közül elnöknek Pintér Ferencet, a PROFISO Kft. ügyvezetőjét választották. A jövőben szeretettel  várják további klubtagok jelentkezését.