Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

iFOOD Élelmiszer Klaszter

iFood Élelmiszer Klaszter – az inspiráló együttműködés

Nevet és arculatot változtatott a Dél-Dunántúli Élelmiszer Innovációs Klaszter

A Kaposvári székhelyű, de mára a régión is átnyúló lefedettséggel rendelkező Dél-Dunántúli RegionálisiFOOD logo1
Élelmiszer Innovációs Klaszter működése fordulóponthoz érkezett. A korábbi értékeit megtartva, de
megújult stratégiával, menedzsmenttel és új névvel folytatja tovább működését a szervezet. Ezentúl iFood
Élelmiszer Klaszter néven működik tovább.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (korábban Kaposvári Egyetem) és a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara közös kezdeményezésére jött létre a hiánypótló Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter 2012-ben, azzal a céllal, hogy összefogja az élelmiszergazdaságban működő vállalkozásokat és szervezeteket.

A Klaszternek jelenleg 33 tagja van, többségük kis- és középvállalkozás. A tagok között pékségek, tejüzem és tejfeldolgozó vállalkozások, higiéniai cégek, oktatási intézmények, innovációs ügynökség, informatikai vállalkozás, húsipari vállalkozások, kamarák, baromfifeldolgozó, borászat, valamint halfeldolgozó vállalkozás is megtalálható. 

A változtatásnak több oka is van – mondta Szommerné Egyed Linda, a klaszter elnöke –, főként azért döntöttünk így, mert arra törekedtünk, hogy könnyebben megjegyezhető, a mai trendekhez illeszkedő nevet válasszunk, amely nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét. Szempont volt az is, hogy a klaszter iránti érdeklődés a hazai vállalkozások részéről már túlmutat a helyi vagy regionális szinten, ezért nem tartjuk indokoltnak a területi lehatárolást. Természetesen az élelmiszergazdasági fókusz nem változott. 

És hogy mit jelent az „i” a nevünkben? Az inspirációt. A klaszter tagság értékét a tagok szármára egyrészt az a platform adja, ahol egymást inspirálva tudnak bizalmi kapcsolatokat kialakítani, tanulni, fejlődni, valamint az a hazai és nemzetközi klaszter hálózat, aminek a tagság által a részeseivé válhatnak. 

Együttműködési megállapodást kötött az iFOOD Élelmiszer Klaszter és az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter

Mindkét klaszter számára előnyös együttműködési lehetőségekről tárgyaltak a kaposvári székhelyű iFOOD
Élelmiszer Klaszter és az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter képviselői novemberben

A két szervezet megbeszélése során érintette az élelmiszeripari szereplők számára komoly kihívást ésIMG_20211109_105828
elköteleződést jelentő, új csomagolástechnikai trendeket. A résztvevők megállapították, hogy a
szabályozási környezet és a fogyasztók igényei a jövőben egyértelműen a termékek csomagolásának
csökkentését, valamint újragondolását teszik szükségessé.

Az iFood Klaszter tagjai főleg olyan élelmiszeripari cégekből állnak, amelyek eddig is stratégiai szempontnak tartották a folyamatos fejlesztést és innovációt. Az Omnipack tagjai pedig ugyanezen elvek mentén működnek a csomagolástechnika területén.

Képünkön: Szommerné Egyed Linda, az iFOOD Élelmiszerklaszter elnöke és Ugrin András, az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszer elnöke

A jövőbeli együttműködés kiterjed a közös érdekérvényesítő tevékenységre, és olyan munka kapcsolatok kialakítására, amely akár pályázati és más projektekben is formát ölthet. A kapcsolatok elmélyítésének lényeges eleme lesz a közös programok, szakmai tájékoztató rendezvények szervezése, valamint a kommunikációs tevékenység erősítése.

A megállapodás utáni első lépésként novemberben a két klaszter tagjai Kaposváron találkoznak, ahol az érintett cégek szakemberei személyes műhelymunka keretében kezdenek el dolgozni az élelmiszeripari csomagolástechnika legaktuálisabb kihívásain