Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kiadványaink

Tájékoztató irodánkban számos, ingyenesen igényelhető kiadvány áll rendelkezésére. Az Európai Unió intézményei által publikált (EU Bookshop) legújabb kiadványok mellett saját kiadású olvasmányaink közül is válogathat.
Az EU Bookshop gyűjteményének döntő többségét olyan dokumentumok alkotják, amelyeket az uniós intézmények – az Európai Bizottság, az Európai Parlament, az EU Tanácsa, az EU ügynökségei és más szervei – bocsátottak ki.

Igény esetén nagyobb példányszámban is tudunk (elsősorban oktatási intézmények számára) ingyenesen rendelni nyomtatott formátumban, de lehetősége van letölteni is az adott publikációt a EU Bookshop oldalán:

https://bookshop.europa.eu/hu/home/

A Europe Direct Tájékoztató Központ - Somogy megye saját kiadású olvasmányai közül is válogathat online:

Európa Színei - Foglalkoztatókönyv (2018) /Europe Direct kiadvány/
A kiadvány hasznos foglalkoztatókönyv lehet az általános iskolák alsó tagozatai számára, illetve kisgyermekeknek. Segítségével játékos módon sajátíthatják el az alapvető EU-s ismereteket.

Az Európai Unió - Dióhéjban / The European Union - In a Nutshell  - Frissített, bővített kiadás!
(2017)  /Europe Direct kiadvány/
Az írás az Európai Unió döntéshozatali- és intézményrendszerét, valamint a gazdasági és politikai integritásának folyamatát mutatja be magyar és angol nyelven.
  
Az Európai Unió - Dióhéjban Munkafüzet / The European Union - In a Nutshell Workbook
(2016) /Europe Direct kiadvány/
Az írás a 2015-ben készült kiadványhoz tartozó munkafüzet, mely az Európai Unió döntéshozatali- és intézményrendszerét, valamint a gazdasági és politikai integritásának folyamatát mutatja be magyar és angol nyelven.
 
 Az Európai Unió - Dióhéjban / The European Union - In a Nutshell (2015)
/Europe Direct kiadvány/
Az írás az Európai Unió döntéshozatali- és intézményrendszerét, valamint a gazdasági és politikai integritásának folyamatát mutatja be magyar és angol nyelven.
 
EU minőségpolitika és élelmiszerjelölés  (2014)  /Europe Direct kiadvány/
A kiadvány tájékoztatást nyújt a Fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/ EU rendelet alapján már életbe lépett és a 2016-tól hatályos szabályokról. Így pl.: tisztességes tájékoztatás, kötelező adatok feltüntetése, tápértékjelölés...
 
Termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás az Európai Unióban a magyar vállalkozások szemszögéből
(2013) /Europe Direct kiadvány/
 
Szeretettel várjuk irodánkban is, ahol kiadványiankat korlátozott mennyiségben ingyenesen is igényelheti.