Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Ellenőrző és Etikai Bizottság

Ellenőrző Bizottság

Az Ellenőrző Bizottság a Küldöttgyűlés által választott testületi szerv. A bizottság tagjai maguk közül elnököt választanak.

Feladatai közé tartozik a kamara tevékenységének, gazdálkodásának vizsgálata abból a szempontból, hogy az megfelel-e a jogszabályoknak, az Alapszabálynak és a kamara más önkormányzati szabályzatainak. Az Ellenőrző Bizottság vizsgálja a gazdálkodás célszerűségét is. A küldöttgyűlés a kamara éves költségvetéséről és az éves beszámolóról csak az Ellenőrző Bizottság véleményének ismeretében dönthet.

Az Ellenőrző Bizottság tagjai:

Hatta József, a bizottság elnöke - Kapos Coop Invest 99 Kft. - Kaposvár
Harsányi Csaba - egyéni vállalkozó - Kaposvár
Juhász Pál , Kapos Ternero Kft. - Bárdudvarnok
Papp Zoltán - CAD Production Kft. - Kaposvár
Szalma Tiborné - egyéni vállalkozó - Kaposvár


Etikai Bizottság

Az Etikai Bizottság a küldöttgyűlés által választott testületi szerv. A bizottság tagjai maguk közül elnököt választanak.

Az Etikai Bizottság figyelemmel kíséri a tisztességes piaci magatartásra vonatkozó etikai szabályok, valamint a tisztességtelen piaci magatartás tilalmáról szóló törvényben meghatározott, a tisztességtelen verseny tilalmára vonatkozó rendelkezések érvényesülését, a kamarai etikai szabályok megsértése esetén a gazdálkodó szervezeteket határozatban figyelmezteti, és - az etikai szabályzatban meghatározott esetekben és módon - a figyelmeztetést nyilvánosságra hozza, a tisztességtelen verseny tilalmára vonatkozó jogszabályokba ütköző magatartás esetén pedig kezdeményezheti a versenyfelügyeletet ellátó szervnél a szükséges intézkedés megtételét.

Az Etikai Bizottság tagjai:

Fábián Balázs, a bizottság elnöke - Videoton Elektro Plast Vállalat - Kaposvár
Békefi László - Kvalitás Kft. - Kaposfüred
Makkos Péter - egyéni vállalkozó - Fonyód
Pintér József - egyéni vállalkozó - Kaposvár
Szommer Gábor - FINO-Food Kft. - Kaposvár