Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Vissza nem térítendő támogatások

Vissza nem térítendő támogatások 2024

Az önkéntes tagok idén hétféle-, a versenyképességet elősegítő támogatást vehetnek igénybe. A kialakított rendszer sokoldalú, számos területet felölel, így lehetőség van arra, hogy mindenki megtalálhassa a neki leginkább megfelelő-, üzleti  tevékenysége  szempontjából leghasznosabb támogatási formát.  

1.      Informatikai eszközbeszerzés támogatása 
A vállalkozásoknak az informatika területén folyamatosan szüksége van fejlesztésekre, szoftver, hardver és egyéb eszközök beszerzésére. Ezt a támogatási formát  akár telefonok, pénztárgépek  vásárlására, honlapfejlesztésre, online marketing tanácsadásra is lehet fordítani. A támogatás intenzitása 50%, és a beszerzendő eszközök minimális értéke 20.000 Ft/db.

Informatikai_eszközbeszerzés_ felhívás

2. Energia költségek támogatása
A vállalkozások megemelkedett energiaköltségeinek támogatására. 

energetikai_felhívás 

3. Kamarai tagvállalkozások és alkalmazottaik képzési költségeinek támogatása
A vállalkozások versenyképességének meghatározó eleme, hogy rendelkezésre álljon a szükséges jól képzett munkaerő. A SKIK ennek érdekében vissza nem térítendő módon támogatja a tagvállalkozások és alkalmazottaik képzési, továbbképzési költségeit.
A SKIK Szolgáltató és Oktatási Nonprofit Kft. által szervezett tanfolyamokra, mesterképzésre, illetve bármely más külső képző cég által szervezett tanfolyamra,  nyelvi képzésre, akár ONLINE képzésekre is igénybe vehető.

Képzés_ felhívás

4.      Széchenyi Kártya Program hitelek kamattámogatása
A kamattámogatás 2024. évben kamaránál kötött vagy megújított hitelszerződésekre vonatkozik, mértéke a kifizetett kamatból 5 % és a Széchenyi kártya program összes hitele után igényelhető.

Szk.kamattám_felhívás

5.      Külföldi piacra jutás támogatása
a.      Idegen nyelvű nyomtatott promóciós anyagok, külföldön megjelenő hirdetések és egyéb exportot segítő marketingeszközök készíttetésének-, valamint külföldi kiállításokon, vásárokon történő megjelenés, piackutatás támogatása
b.      A külföldi versenytársak-, az EU-s tagországok üzleti viszonyainak megismerését szolgálják azok a csoportos szakmai utak, vásárlátogatások, melyeket szintén vissza nem térítendően támogat a kamara. 

Külföldi piacra jutás felhívás

6.      Pályázatkészítés-, weboldalkészítés, üzleti tanácsadás- és minőségbiztosítási rendszerek bevezetésének, tanúsíttatásának-, valamint online marketing költségeinek támogatása
A pályázati forrásokhoz jutás fontos a vállalkozások fejlesztése és versenyképessége érdekében. A kamara a vállalkozók pályázati  aktivitásának ösztönzésére támogatja tagjai pályázatkészítési költségeit. A versenyképesség szempontjából ugyancsak kiemelt jelentőségük  van a minőségbiztosítási rendszerek, ezért ezek bevezettetéséhez, megújításához szintén támogatást nyújt a kamara. 

pályázat_minőség_felhívás

7.      Gyakorlati képzők képzéssel kapcsolatos költségeinek támogatása
A SKIK fontos szerepet tölt be a szakképzésben, és kiemelt figyelmet fordít a megyében folyó gyakorlati képzésre. Ezért is támogatja a gyakorlati képzést folytató kamarai tagvállalkozások képzéssel összefüggő költségeit.

Duális képzés felhívás

A támogatások odaítélése és igénybevétele a jelentkezések sorrendjében történik.
A támogatásokra nem pályázhat lejárt köztartozással rendelkező vállalkozás.

A pályázatokkal kapcsolatban bővebb információ:
Ignácz Enikő: tel: 82/501-026, e-mail: eignacz@skik.hu