Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Vissza nem térítendő támogatások

Vissza nem térítendő támogatások 2023
Újdonság: energiaköltségek támogatása!

A SKIK évek óta vissza nem térítendő támogatások nyújtásával segíti az önkéntes kamarai tagokat. Az önkéntes tagok idén hétféle-, a versenyképességet elősegítő támogatást vehetnek igénybe. A kialakított rendszer sokoldalú, számos területet felölel, így lehetőség van arra, hogy mindenki megtalálhassa a neki leginkább megfelelő-, üzleti  tevékenysége  szempontjából leghasznosabb támogatási formát.  

1.      Informatikai eszközbeszerzés támogatása 
A vállalkozásoknak az informatika területén folyamatosan szüksége van fejlesztésekre, szoftver, hardver és egyéb eszközök beszerzésére. Ezt a támogatási formát  akár telefonok, pénztárgépek  vásárlására, honlapkészíttetésre, fejlesztésre is lehet fordítani. A támogatás intenzitása 50%, és a beszerzendő eszközök minimális értéke 20.000 Ft/db.
Informatikai eszközbeszerzés felhívás

2. Energia költségek támogatása
Új támogatási elem az energia költségek támogatása tekintettel arra, hogy a vállalkozások energia költségei megsokszorozódtak.
energetikai felhívás

3. Kamarai tagvállalkozások és alkalmazottaik képzési költségeinek támogatása. 
A vállalkozások versenyképességének meghatározó eleme, hogy rendelkezésre álljon a szükséges jól képzett munkaerő. A SKIK ennek érdekében vissza nem térítendő módon támogatja a tagvállalkozások és alkalmazottaik képzési, továbbképzési költségeit.
A SKIK Szolgáltató és Oktatási Nonprofit Kft. által szervezett tanfolyamokra, mesterképzésre, illetve bármely más külső képző cég által szervezett tanfolyamra,  nyelvi képzésre, akár ONLINE képzésekre is igénybe vehető.
Képzés  felhívás

4.      Széchenyi Kártya Program hitelek kamattámogatása. 
A kamattámogatás 2023. évben kamaránál kötött vagy megújított hitelszerződésekre vonatkozik, mértéke a kifizetett kamatból 5 % és a Széchenyi kártya program összes hitele után igényelhető.
Széchenyi Kártya program kamattámogatás felhívás

5.      Külföldi piacra jutás támogatása
a.      Idegen nyelvű nyomtatott promóciós anyagok, külföldön megjelenő hirdetések és egyéb exportot segítő marketingeszközök készíttetésének-, valamint külföldi kiállításokon, vásárokon történő megjelenés, piackutatás támogatása
b.      A külföldi versenytársak-, az EU-s tagországok üzleti viszonyainak megismerését szolgálják azok a csoportos szakmai utak, vásárlátogatások, melyeket szintén vissza nem térítendően támogat a kamara. 
Külföldi piacra jutás felhívás

6.      Pályázatkészítés-, üzleti tanácsadás- és minőségbiztosítási rendszerek bevezetésének, tanúsíttatásának támogatása. 
A pályázati forrásokhoz jutás fontos a vállalkozások fejlesztése és versenyképessége érdekében. A kamara a vállalkozók pályázati  aktivitásának ösztönzésére támogatja tagjai pályázatkészítési költségeit. A versenyképesség szempontjából ugyancsak kiemelt jelentőségük  van a minőségbiztosítási rendszerek, ezért ezek bevezettetéséhez, megújításához szintén támogatást nyújt a kamara. 
pályázat, minőség, üzleti tanácsadás felhívás

7.      Gyakorlati képzők képzéssel kapcsolatos költségeinek támogatása. 
A SKIK fontos szerepet tölt be a szakképzésben, és kiemelt figyelmet fordít a megyében folyó gyakorlati képzésre. Ezért is támogatja a gyakorlati képzést folytató kamarai tagvállalkozások képzéssel összefüggő költségeit.
Duális képzés felhívás

A támogatások odaítélése és igénybevétele a jelentkezések sorrendjében történik.
A támogatásokra nem pályázhat lejárt köztartozással rendelkező vállalkozás.

A pályázatokkal kapcsolatban bővebb információ:
Békefiné Dobozi Beatrix, ügyfélszolgálati vezető ( 82/501-024, bbekefine@skik.hu).