Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kamarai kitüntetések - általános információk

A SKIK elnöksége a megye gazdasági életében kiemelkedő teljesítményt nyújtó kamarai tag vállalkozások kitüntetéssel történő elismeréséről határozott. A testület az alábbi kitüntetéseket alapította:

Somogy Gazdaságáért Díj 
Kaphatja az a rendezett tagságú kamarai tag vállalkozás, amely a megye gazdaságának egészét szolgáló, kiemelkedő teljesítményt nyújtott, vagy több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez, illetve az a vállalkozásvezető, akinek a huzamos ideig történő vezetői tevékenysége alatt a vállalkozás eredményesen gazdálkodott,  versenyképességét növelte és a megyében jelentős piaci eredményt ért el.

A díjat nyerte 2018-ban:
KVGY Kft. - Kaposvár
2019-ben:
KOMÉTA 99 Zrt. Kaposvár
2020-ban: 
Szabó Fogaskerékgyártó Kft.

Somogy Gazdaságáért Életműdíj 

A díjat nyerték 2018-ban:
Makkó Istvánné, Lady Kft. - Kaposvár
Gerber András, Videoton Holding Elektro-Plast Kft. - Kaposvár
Talián Attila, Ferrokov Kft. - Segesd

2019-ben:
Tell János - Kapos Galván Kft., Kaposvár

2020-ban:
Krennert István - Hans Pausch Hungária Kft., Tapsony

Az Év Somogyi Vállalkozása
Kaphatja az a rendezett tagságú kamarai tagvállalkozás, mely  piacképesen-, eredményesen gazdálkodott, illetve több éven keresztül egyenletes, jó teljesítményt biztosítva hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez.

A díjat nyerte  mikro vállalkozások kategóriájában:
2018-ban: Molnár János egyéni vállalkozó - Böhönye
2019-ben: Kvalitás Kft. - Görgeteg
2020-ban: Rovizo Kft. - Nagyatád

A díjat nyerte kisvállalkozások kategóriájában
2018-ban :Somogy Informatika Kft. - Kaposvár
2019-ben: Slendy Kft. - Kaposvár
2020-ban: Mega-Papír 2004. Kft. - Kaposvár

Középvállalkozások kategóriájában:
2018-ban : Szabó Fogaskerékgyártó Kft. - Kaposvár
2019-ben:  VABEKO Kft. - Siófok
2020-ban: Ferrokov Kft. - Segesd

Somogy Szakképzéséért Díj 
Kaphatja az a rendezett tagságú kamarai tag, aki gyakorlati képzőhelyén kiemelkedően biztosította a gyakorlati képzés jogszabályi feltételeit, az adott szakmában előírt szakmai követelményeknek megfelelt, a tanulókat magas szintű-, eredményes gyakorlati oktatásban részesítette, illetve az a természetes személy, aki a tanulóképzés területén kiemelkedő munkát végzett illetve a kamara szakképzéssel összefüggő tevékenységét kiemelkedő módon, hosszú időn keresztül segítette. 

2018-ban nyerték:
Bázis Informatika Kft. - Kaposvár
dr. Büttner Tamás - Büttner Kft.
2019-ben:
Metallux Zrt. - Csurgó
Ható András - Kétmester Kft., Marcali
2020-ban:
Ziehl-Abegg Kft. - Marcali 
Makkos Péter - Fonyód


Somogy Idegenforgalmáért Díj
Kaphatja az a rendezett tagságú kamarai tag vállalkozás, amely a megye idegenforgalmát szolgáló-, kiemelkedő teljesítményt nyújtott vagy több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye turizmusának fejlődéséhez. 

A díjat nyerte 2018-ban:
Lóki Csárda - Marcali, Lókpuszta
2019-ben nyerte:
Pomucz Testvérek Kft. - Siófok
2020-ban:
Somogyi Korona Zrt. 

Somogy Innovációjáért Díj 
Kaphatja az a rendezett tagságú kamarai tag vállalkozás, amely kiemelkedő eredménnyel járó fejlesztést ( termékfejlesztés, technológiai fejlesztés, technológiai transzfer, informatikai rendszerfejlesztés, szolgáltatásfejlesztés, szervezetfejlesztés, high-tech termelő beruházás, stb ) valósított meg.

A díjat nyerte 2018-ban:
dr. Falussy Lajos, egyéni vállalkozó - Kaposvár
2019-ben:
FINO-FOOD Kft. - Kaposvár
2020-ban:
Vatner Kft. - Kaposvár

Somogy Környezetvédelméért Díj 
Kaphatja az a rendezett tagságú kamarai tag vállalkozás, amely tevékenysége során a környezetvédelmi előírások betartására fokozott figyelmet fordít, illetve környezetvédelmi beruházást hajtott végre a természeti környezet megőrzése érdekében. 

A díjat nyerte 2018-ban : Bau-Lizéna Kft. - Barcs
2019-ben: ÖKO-SIÓ Kft. - Siófok
2020-ban: Kométa 99 Zrt. - Kaposvár

 Az elnökség által kialakított szempontrendszer segítségével a díjak odaítélése a valós értékek pontosabb, sokoldalúbb ismeretében, objektívebben történhet. Ennek érdekében a szöveges pályázatok mellé az egyes kategóriákban különböző-, a vállalkozás gazdálkodására vonatkozó-, illetve az adott díj szempontjából lényeges adatokat is csatolni kell, melyek segítséget nyújthatnak a vállalkozás tárgyilagos megítélésében. 

Ha az adott vállalkozás önmagát jelöli, vagyis pályázik a díjra, a pályázathoz csatolnia kell a megpályázott díjra vonatkozó meghatározott adatokat. A pályázatokat minden év október 31-ig kell benyújtani a kamarához. Pályázati űrlap

Ha más vállalkozás jelöléséről van szó, természetesen a jelölőtől nem várható el, hogy jelöltjéről a szükséges adatokat közölni tudja. Ebben az esetben a szükséges adatokat a kamara szerzi be az érintett vállalkozástól. Ahhoz, hogy erre megfelelő idő álljon rendelkezésre, a jelölés határidejét  két héttel előrébb hozta az elnökség. Igy tehát a más vállalkozás kitüntetésre történő jelölésének határideje minden év október 15. Javaslati űrlap

Egy adott évben egy vállalkozás számára maximum 1 kitüntetés vagy 1 elismerő oklevél adományozható, függetlenül attól, hogy a vállalkozás hány különböző kitüntetésre pályázott, illetve hányra javasolták. Egy adott kitüntetést elnyert vállalkozás az azt követő két évben ugyanazt az elismerést ismételten nem kaphatja meg.