Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elismerés a sikerekért

Somogyi diákok kiemelkedő eredményei országos tanulmányi versenyeken 
Elismerés a sikerekért

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt.

A verseny 2024-ben is a területi előválogatókkal indult januárban, ennek lebonyolítását a területi kamarák végezték. A megmérettetésen Somogyban idén 252 tanuló indult el, ami mintegy 100 fővel meghaladta a korábbi évek előválogatóinak résztvevőinek számát.

A területi előválogatókat az országos válogatók követték, majd végül az országos döntő következett, amelyet ebben az évben is a bemutatókkal és interaktív tevékenység-szigetekkel színesített Szakma Sztár Fesztiválon tartottak meg 2024. április 24-26. között Budapesten, a HUNGEXPON.

Az országos döntőbe idén négy Somogy vármegyét képviselő tanuló jutott, valamint a WordSkills és EuroSkills versenyek előválogatóiban is két somogyi tanuló nagyon szép eredményt ért el. Május 27-én   e kiváló eredményeket elérő diákokat és az őket felkészítő oktatókat köszöntötték a kamaránál.

Kovács_lajosKovács Lajos, a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Kollégium fodrász tanulója kiváló eredményt ért el a Skills válogató versenyen, így tagja lett a magyar válogatottnak. Emellett a kecskeméti Gáspár Pomádé Versenyen 1., a Magyar Kupán pedig 3. helyezést ért el.

Kovács Lajos felkészítő tanárai Bogdán Krisztina és Karácsonyi Tamásné, a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Kollégium oktatói.

Bíró_mátéBíró Máté a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Kollégium tanulója festő, mázoló tapétázó szakmában az 5. helyen végzett az EuroSkills országos válogató versenyén. 
Bíró Máté felkészítő tanára: Hideg Zsigmond a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Kollégium oktatója.

haris_máté_dominikHaris Máté Dominik - a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Kollégium tanulója központifűtés- és gázhálózatrendszer szerelő szakmában 1. helyezést ért el az SZKTV döntőjében.

Haris Máté Dominik tanulót felkészítő oktatók: Haris Jenő, egyéni vállalkozó, Major László, a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Kollégium oktatója.
márfi_kristófMárfi Kristóf - a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium tanulója gépi és CNC forgácsoló szakmában 2. helyezést ért el az SZKTV döntőjében.
Márfi Kristóf tanulót felkészítő oktatók: Krénusz Ernő, a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium oktatója, Huszár József, a Lakics Gépgyártó Kft. oktatója.
Filipovics_péterFilipovics Péter Milán - a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium tanulója gépjármű mechatronikus szakmában 3. helyezést ért el az SZKTV döntőjében. Filipovics Péter Milán felkészítő oktatója: Illés Tibor, a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium oktatója.

kovács_lucaKovács Luca, a Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium tanulója az OSZTV-n grafikus szakmában 5. helyezést ért el. 
Kovács Luca grafikus tanuló felkészítője:

Micsik-Horváth Alexandra, a Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium oktatója

 

 

 

 

 

 

 

haris_máté_dominik.jpg


Vissza az előző oldalra