Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

A Bizottság 77,1 millió eurós támogatást hagyott jóvá Magyarország számára

  • Forrás: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete
  • Szerző: Lucz Bianka

Az Európai Bizottság által jóváhagyott összeg támogatást nyújt a mezőgazdasági, halászati és élelmiszer-ipari vállalkozásoknak az Ukrajna elleni orosz háborúval összefüggésben.


Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a 77,1 millió euró (29 milliárd forint) értékű magyar állami támogatási programot, amellyel az állam a mezőgazdaság, a halászat és az élelmiszeripar terén működő vállalkozásokat támogat az Ukrajna elleni orosz háborúval összefüggésben. A programot a Bizottság által 2023. március 9-én elfogadott, az állami támogatásokra vonatkozó ideiglenes válság- és átállási keret alapján hagyták jóvá, amelynek célja a zöld átállás felgyorsítása és a tüzelőanyagoktól való függőség csökkentése szempontjából kulcsfontosságú ágazatokban hozott intézkedések támogatása.
 
A program keretében támogatott hitelek formájában nyújt segítséget az állam, kedvezményezettenként legfeljebb kb. 2,7 millió euró (1 milliárd forint) értékben. Az intézkedés célja a támogatásra jogosult, a növekvő inflációval és a jelenlegi válság miatt megemelkedő gáz- és áramárakkal érintett kedvezményezettek likviditásának elősegítése.

A bizalmas adatokkal kapcsolatos kérdések rendezése után a határozat betekinthető változatát a Bizottság az SA.107772 ügyszám alatt teszi majd közzé versenypolitikai honlapján, az állami támogatások nyilvántartásában.


Vissza az előző oldalra