Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Európa-napot tartottunk a Desedán

  • Szerző: Lucz Bianka

Május 9-én ünnepli az Európai Unió a 2023. évi Európa-napot, amellyel az 1950. május 9-i Schuman-nyilatkozatra emlékezünk.

Május 9-én ünnepli az Európai Unió a 2023. évi Európa-napot, amellyel az 1950. május 9-i Schuman-nyilatkozatra emlékezünk. E különleges nap alkalmából az uniós intézmények, köztük az uniós küldöttségek és képviseletek az idén is számos különböző online és offline eseményt szerveznek, lehetőséget biztosítva az embereknek arra, hogy felfedezzék és közelebbről megismerjék az Európai Uniót a  27 uniós tagállamban.  

Az Európai Bizottság képviseletei az Európai Parlament kapcsolattartó irodáival, a Europe Direct központokkal és más nemzeti és regionális partnerekkel szoros együttműködésben különféle programokat terveznek a nap alkalmából, például szórakoztató-tájékoztató tevékenységeket, fesztiválokat, sporteseményeket, kulturális rendezvényeket és vitákat. 

A rendezvénysorozathoz csatlakozva SKIK-nél működő Europe Direct iroda idén májusban is megszervezte szabadtéri Európa-napi rendezvényét a Deseda-tónál. A sportprogramokkal és játékos feladatokkal teli eseményt május 6-án tartottuk a Fekete István Látogatóközpontnál, amely a Központ Madarak és Fák napi rendezvényéhez kapcsolódott.

A program sok érdeklődőt vonzott, akik családjukkal, kollégáikkal vagy barátaikkal érkeztek. A délelőtt folyamán a sportolni vágyók az Európa-napi futás és kerékpározás 14 km-es Deseda-tó körüli távját teljesíthették, akik között ajándékutalványokat, sporteszközöket és egyéb nyereményeket sorsoltak ki.

Az elmúlt évek hagyományaihoz hűen idén is volt lehetőség a népszerű EU-totó kitöltésére, amelynek országos fődíja idén egy elektromos roller. 


Vissza az előző oldalra