Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kötelezettségszegési eljárások Magyarország ellen

  • Forrás: Európai Bizottság
  • Szerző: Lucz Bianka

Az Európai Bizottság kiadta a kötelezettségszegési eljárás Magyarországra vonatkozó döntését.

A különböző területeket érintő kötelezettségszegési eljárások célja, hogy a tagállamok  megfelelően alkalmazzák az uniós jogszabályokat. Az Európai Bizottság elsősorban párbeszéd útján próbálja meg rendezni a problémákat az érintett tagállamokkal. Amennyiben ez nem sikerül, a Bizottság az Európai Unió Bíróságához fordulhat.

A Bizottság a következő lépésekről döntött Magyarországra vonatkozóan:

  • Az Európai Unió Bírósága elé idézi Magyarországot, amiért  az uniós állásponttal ellentétesen szavazott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kannabiszhoz kapcsolódó anyagok jegyzékbe vételéről.

Teljes sajtóközlemény

  • Több országgal, így Magyarországgal szemben is keresetet indít az Európai Unió Bíróságán a visszaélést bejelentő személyek védelmével kapcsolatban. Az említett személyek védelméről szóló irányelv előírja a tagállamok számára, hogy biztosítsanak jól működő csatornákat a bejelentők számára, hogy azokbizalmas módon jelenthessék be az uniós szabályok megsértését, garantálva ezáltal a megtorlás elleni hatékony védelmet.

Teljes sajtóközlemény

  • A megújuló energia használatára vonatkozó uniós szabályok átültetésének elmulasztása miatt az Európai Unió Bírósága elé idézi más országok mellett Magyarországot is és pénzügyi szankciók kiszabását kéri. A Bizottság ezáltal jogi lépéseket tesz, hogy Unió-szerte biztosítsa a fejlődést a megújuló energia terén,és csökkentse az üvegházhatásúgáz-kibocsátást, az energiafüggőséget és a magas árakat.

Teljes sajtóközlemény

Összefoglaló sajtóközlemény


Vissza az előző oldalra