Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Milánóban tartották a Europe Direct hálózat éves találkozóját

  • Szerző: Lucz Bianka

A Europe Direct hálózat egy olyan információs hálózat, amelyet az Európai Bizottság hozott létre, azzal a céllal, hogy a lakosságot helyben tájékoztassa az Európai Uniós ügyekről.
Idén Milánóban szervezték meg a 424 Europe Direct iroda és az Európai Bizottság képviselőinek éves nemzetközi találkozóját.

A nyitórendezvényen az Európai Bizottság képviselői és Milánó polgármestere a Castello di Sforzesco-ban köszöntötték a résztvevőket. A képviselők között kiemelhetjük Pia Ahrenkilde Hansent, az Európai Bizottság Kommunikációs vezetőjét, Antonio Parentit, az Európai Bizottság olaszországi képviseletének vezetőjét, Massimo Gaudinát, az Európai Bizottság Milánói képviseletének vezetőjét.  

 285428514_2579743675494679_1912822361899084140_n

A nemzetközi konferencián előadások és workshopok követték egymást, ahol többek között Pia A. Hansen, Massimo Gaudina, Peter Wagner, főtanácsadó előadásait lehetett meghallgatni.

Az Európai Bizottság Milánói képviseletének vezetője és az EB kommunikációs vezetője megosztotta gondolatait az egész világot érintő koronavírus járványról és az Európát érintő háborús helyzetről, majd megköszönték az európai országok segítségét. A hallgatóság információt kapott az EU által a krízishelyzetben alkalmazott kommunikációs stratégiáról, és az EU által tett lépésekről, illetve szankciókról.

285179971_2579361772199536_638772946144785234_n

 A délután folyamán különböző workshopokhoz lehetett csatlakozni, ahol az Unió zöldegyezményéről, az EU szolidaritásról, és a digitális Európáról szóltak. Többet között olyan témák is napirendre kerültek, amelyek a legtöbb ED központot érintik, még pedig az, hogyan lehet minél jobban bevonni a lakosságot, azonban belül is a fiatalokat az EU-s ügyekbe, valamint hogyan lehet felkelteni a sajtó figyelmét.  Az Európai Parlament vezetői kihansúlyozták, hogy ez még nagyobb jelentőséget élvez most, hogy az Európai Parlamenti választások közelednek. Peter Wagner főtanácsadó előadásában azt is kiemelte, hogy nemcsak a lakosság aktivizálására van szükségt, hanem arra is, hogy az EU üzenetét lefordítsuk és eljuttassuk a nemzeti és regionális szintre is, ugyanis ezek az üzenetek nagyon eltérő módon juthatnak el az emberekhez, amely melegágya a dezinformáció kialakulásának.

 milano-latnivalok

 Milánó Olaszország második legnépesebb városa, gazdag történelemmel és kulturális hagyatékkal rendelkezik. Erre a városra is éppolyan jellemző a modernség, mint a történelmi hangulat. Szerencsére Milánó, nem úgy mint Róma, nem hemzseg a turistáktól, így nyugodtan végig lehet járni a múzeumokat, képtárakat, templomokat. Azonban ha valaki Az utolsó vacsorára kíváncsi, érdemes előre jegyet foglalni. A város tökéletes 2-3 napos városnéző utazásra, kikapcsolódásra, és természetesen a luxus és divat szerelmeseinak a mekkája is egyben. 


Vissza az előző oldalra