Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elérhető a munkavédelmi szakemberek önkéntes adatbázisa

Munkáltatók, munkavédelmi szakemberek figyelem!

A Munkavédelem Nemzeti Politikája 2024-2027 célul tűzte ki a munkavédelmi szolgáltatók és a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatók adatbázisainak létrehozását, ugyanis a vállalkozások számára kulcsfontosságú, hogy milyen szolgáltatókat vesznek igénybe. Az adatbázis létrehozásával és nyilvánossá tételével könnyebbé válik a szolgáltató választás, illetve a piac tisztulása, továbbá az ellenőrzések hatékonyságának javulása várható. 

Az MKIK Munkavédelmi Munkabizottságának tájékoztatása szerint elérhető a munkavédelmi szakemberek önkéntes adatbázisa (MUSZA).

A MUSZA-ba 2024. március 1-től tudnak regisztrálni a munkabiztonsági szaktevékenységet ellátó, munkavédelmi szakmai képesítéssel rendelkező személyek. Az adatbázisba történő regisztráció önkéntes. A munkavédelmi szakember dönt arról, hogy kíván-e a nyilvántartásban szerepelni, hozzájárul-e adatainak a munkavédelmi hatóság honlapján történő megjelenéséhez, illetve, arról, hogy a regisztrációhoz szükséges adatokon kívül, milyen plusz információt rögzít.


Vissza az előző oldalra