Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

NTAK: fél év türelmi idő a vendéglátóhelyeknek és a turisztikai attrakcióknak

Július elseje helyett csak 2023. január elsejétől lesz kötelező adatot szolgáltatniuk a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) részére a turisztikai attrakcióhelyszíneknek és a vendéglátóhelyeknek.

Már több ezer turisztikai vállalkozás regisztrált a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba az elmúlt hónapokban az adatvezérelt ágazatirányítás újabb fontos lépéseként. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a megfelelő felkészülés érdekében az adatszolgáltatás kezdő időpontjának módosítását kezdeményezte a vendéglátó üzletek és a turisztikai attrakciók számára.

Az országgyűlés elfogadta az MTÜ által tett törvénymódosítási javaslatot. A módosítás értelmében a vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók adatszolgáltatási kötelezettsége 2023. január 1-jével indul a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felé. A bevezetés félévvel való elhalasztása segíteni hivatott a vállalkozások technikai felkészülését, valamint a személyzet felkészítését a rendszer használatára.

Az NTAK felé történő adatszolgáltatók körének kibővítésére azért volt szükség, hogy általa teljes képet kaphassunk a szektor forgalmi statisztikai adatairól.


Vissza az előző oldalra