Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Vállalati oltópontok létesítése

  • Forrás: mkik
  • Szerző: Thurzó-Nagy Ágnes
  • koronavírus

 A nagyobb foglalkoztatotti létszámmal rendelkező vállalkozások üzemorvosi közreműködéssel maguk is megszervezhetik dolgozóik oltását. 
Ezen vállalati oltópontokkal kapcsolatban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az alábbi tájékoztatást kapta az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól:

Vállalati oltópontok

  • Abban az esetben, ha az adott gazdasági társaság rendelkezik üzemorvossal akkor a Megyei Oltási Munkacsoportokon keresztül lehetőség van oltóanyag igénylésére. Üzemorvossal nem rendelkező gazdasági társaságok esetében nincs lehetőség vakcinák átadására.
  • Az előbbi módon már több gazdasági társaság számára került oltóanyag átadásra, illetve több esetben a területi kereskedelmi és  iparkamarák bevonásával megkeresésre kerültek a 100 főnél több alkalmazottal rendelkező gazdasági társaságok vállalati ideiglenes oltópontok létesítése ügyében.
  • György István államtitkár úr ezek mellett jelezte, hogy ismételten megkeresik a kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottakat, mint a Megyei Oltási Munkacsoportok vezetőit, hogy hasonló kérések esetén szíveskedjenek a vállalati igényeket lehetőség szerint kielégíteni.  

TAJ-számmal nem rendelkező külföldi állampolgárok (expatok) oltása

2021. június 15. napját követően, az időpontfoglaló rendszer elindítása alapján, előreláthatóan megkezdődhet a TAJ-számmal nem rendelkező külföldi állampolgárok oltása is, amely minden bizonnyal nagy segítséget fog jelenteni számos gazdasági társaság számára is a járvány elleni védekezésben.

 


Vissza az előző oldalra