Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Változás a kamarai hozzájárulás befizetésének rendjében!

A gazdasági kamarákról szóló törvényben meghatározott évi 5.000,- Ft kamarai hozzájárulás jövőbeni megfizetésével kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk. 

A kamarai hozzájárulást 2022. január 1-jét követően nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának (somogyi székhelyű vállalkozások esetén Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara), hanem az országos kamarának, vagyis a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni a Gránit Banknál vezetett 12100011-10639683 számú bankszámlára. A közlemény rovatban kérjük tüntesse fel vállalkozása 11 számjegyű adószámát a befizetés beazonosítása érdekében. 

Ha az Ön vállalkozásának, illetve az Ön által vezetett vállalkozásnak a 2021. december 31-ét megelőző időszakra vonatkozóan kamarai hozzájárulás fizetési hátraléka van, úgy azt változatlanul a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara felé szíveskedjen rendezni.

Kérjük, hogy a jövőbeni befizetéseinél a fentiek szerint szíveskedjen eljárni.

A befizetés határideje változatlanul minden év március 31.!

Tájékoztatjuk, hogy a 2022. január 1-jét követően a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által beszedett kamarai hozzájárulás 90%-a az eddigi gyakorlatnak megfelelően a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamarához kerül és azon kamarai tevékenységek, illetve szolgáltatások finanszírozására szolgál, amelyeket a területi kamara az Ön vállalkozása részére is biztosít.
A beszedés központosítása kizárólag a forrásallokáció  hatékonyságának javítását szolgálja.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

 


Vissza az előző oldalra