Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Somogyi sikerek az SZKTV és OSZTV területi előválogatókon

Somogyi sikerek az SZKTV és OSZTV területi előválogatókon
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarák közreműködésével – és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával – idén is megszervezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt.

A megmérettetés lehetőséget teremt a szakképzésben részt vevő tehetséges tanulók számára tanulmányaik során elsajátítottak összemérésére és kiemelkedő eredmények elérésére. A verseny céljai között szerepel a szakképzés színvonalának további emelése, eredményeinek széles körű bemutatása is.

Az idei évben Somogy vármegyében 26 szakmában 266 tanuló jelentkezett a versenyre, ami az elmúlt évekhez képest kiemelkedően magas létszám.  

A verseny országosan egységes időpontban, 2024. január 8-án vette kezdetét a területi előválogatók lebonyolításával és Somogyban január 23-án ért véget, összesen 252 tanuló részvételével. 

Újdonság volt ebben az évben, hogy a hagyományos módon papír alapon megírt versenydolgozatok mellett a szakmák nagy részében már online, interaktív formában került megrendezésre a verseny.

A területi előválogatókat követően sor került a versenydolgozatok értékelésére. Az online módon megírt versenyfeladatok megoldásai január végétől voltak megtekinthetőek a https://szakmasztar.hu/oldalon. A hagyományos módon megírt és kijavított munkákat pedig február 7-én nézhették meg a versenyzők a Kamara székházában. 

A területi válogatók lezárultát, és a végleges sorrend kialakulását követően az országos válogatók megrendezésére 2024. február 23. és április 5. között kerül sor. 

A szakmasztar.hu oldalon közzétett eredmények alapján Somogyban 19 szakmában összesen 62 tanuló ért el legalább 60%-os eredményt a versenyen, amely eredménnyel az MKIK által kiállított igazolásnak megfelelően mentesülnek a szakmai vizsga egy része alól. 

A területi előválogatón elért eredmények alapján Somogyból 8 tanuló jutott tovább az országos válogatóra, az alábbiak szerint.

Kovács Luca - Grafikus
Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium
Horváth Dóra - Pincér - vendégtéri szakember
Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola
Király Gabriella - Kereskedelmi értékesítő
Siófoki SZC Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola
Haris Máté Dominik - Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő
Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola
Niklai Péter - Ipari gépész Ipar szakmairány
Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola
Márfi Kristóf - Gépi és CNC forgácsoló
Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium
Nyers Péter - Járműfényező
Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium
Filipovics Péter Milán - Gépjármű mechatronikus Szerviz szakmairány
Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium

Az országos válogatókat követően a verseny döntőjére a Szakma Sztár Fesztiválon 2024. április 24-26 között kerül sor Budapesten, a HUNGEXPO-n.

 


Vissza az előző oldalra