Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Új jogcímkód a T1041-es nyomtatványon a szakképzési munkaszerződésekre

A NAV honlapján új útmutató jelent meg a T1041-es nyomtatványhoz

A szakképzési munkaszerződés új jogcímkódot kapott, amely visszamenőleg 2023. július 1-jétől használható. Az új jogcímkód megoldja azt problémát, mely szerint az azonos jogcímkóddal  a NEAK rendszerében nem látszott az azonos munkáltatónál keletkezett párhuzamos jogviszonyok mindegyike. 

A módosítás visszamenőleg nem kötelező, de a saját dolgozót foglalkoztató duális képzőhelyeknek feltétlenül javasolt a visszamenőleges módosítás a szakképzési munkaszerződéses jogviszony kezdetétől vagy 2023. július 1-jétől (amelyik a későbbi). Mivel a NEAK rendszerében a korábbi jogcímkóddal „eltűntek” az azonos munkáltatóval kötött párhuzamos jogviszonyok közül a szakképzési munkaszerződéses jogviszonyok, ezért az érintett munkavállalóknak (saját dolgozó két párhuzamos jogviszonnyal) nagyon fontos lenne a visszamenőleges módosítás. Más esetben elegendő mostantól alkalmazni. 

A 1131-es jogcímkódnál nem kötelező a munkaidő megjelenítése, de a munkavállalók számára több esetben fontos lehet, hogy a nyilvántartás ezt az adatot is tartalmazza, ezért javasoljuk a heti munkaidő feltüntetését továbbra is.

Az útmutató ide kattintva elérhető.

Az új jogcímkód alkalmazásával kapcsolatban további részletes információk  ide kattintva érhetőek el. 


Vissza az előző oldalra