Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Zöldül az ország - Zajlik az őszi ültetési program

  • Forrás: Portfolio
  • Szerző: Kovács Andrea
  • Klímavédelem

Magyarországon folyamatosan nő az erdőterületek nagysága, amelynek az utóbbi két évben az Országfásítási Programmal adott új lendületet az agrártárca. A magyar erdőgazdálkodók munkájának eredménye több mint 2 millió hektár erdő, az ország területének több mint egyötöde.

Az őszi ültetési program már javásban zajlik, 19 megyében, 514 településen történik faültetés, ahol összesen 14 ezer fát helyeznek a földbe a helyi önkormányzatok és a civil szervezetek az adott térség állami erdőgazdaságával, valamint az Országos Erdészeti Egyesület helyi csoportjainak közreműködésével - közölte az agrártárca.

Az Agrárminisztérium az Országfásítás részeként 2020-ban Településfásítási Programot hirdetett a 10 ezer fő alatti települések számára, amelynek célja elsősorban a települések zöldítése és a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásainak népszerűsítése volt. A 2020 őszi és 2021 tavaszi ültetési szezonban 475 település több mint 12 ezer sorfát ültetett el - mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium államtitkára kedden a Településfásítási Program alkalmából szervezett faültetésen.

Kitért arra is, hogy az Agrármisztérium idén megduplázott keretösszeggel hirdette meg a Településfásítási Program második ütemét. Az ültetések 2022 tavaszán további 373 településen folytatódnak tovább.

(Portfolio)


Vissza az előző oldalra