Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Az iFOOD Élelmiszer Klaszter is részt vett a REL Expo-n

  • Szerző: Kovács Andrea

Idén második alkalommal rendezte meg a Kislépték Egyesület a REL Expo-t (Rrövid Élelmiszer-ellátási Lánc), amelynek ezúttal a MATE Kaposvári Campusa adott otthont.

Az értékláncok instabilitása révén a termelők keresik az alternatív értékesítési lehetőségeket. Emellett láthatóvá vált egy új társadalmi igény is, melynek eredményeként Európában a legnagyobbat fejlődő rövid lánccá a bevásárló közösségek, illetve a házhozszállítási módok váltak.

Az évente megrendezésre kerülő kiállítás és konferencia arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan lehet lerövidíteni az utat a termelőtől a fogyasztóig.  Az előadótermekben zajló szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket kiállítás egészítette ki, amelyen különböző élelmiszer termékeket és új csomagolási eljárásokat, anyagokat ismerhettek meg az érdeklődők.

A hazai termék előállításon belül rendezők az idén a gombatermesztésre fókuszáltak. A gomba széles körben használható, népszerű élelmiszer, fantasztikus fehérjeforrás, emellett számos egészségre jótékony hatással rendelkezik. Nem egyszerű azonban olyan csomagolóanyagot találni, amely biztosítja az áru frissességét azon a hosszú úton, amíg a termelőtől eljut a fogyasztóig.

A jövő élelmiszeriparának vízióin túl a rendezvényen megismerhettünk olyan jó gyakorlatokat is, amelyek a helyi szintű közösségszervezésben értek el kimagasló eredményeket.

A rendezvényről és a kiállítókról bővebb információk a Kislépték Egyesület honlapján találhatók: https://kisleptek.hu/hirek/rel-expo/ii-rel-expo-es-konferencia-kiallitok/.

315371611_619077533338478_6529486467278363779_n


Vissza az előző oldalra