Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elindult a GASTROTOP projekt főzőtanfolyama

  • Szerző: Kovács Andrea
  • GASTROTOP

"Mentes" ételkészítési ismeretek tanfolyam indult Kaposváron az INTERREG HUHR Határon Átnyúló Együttműküdési Program keretében megvalósuló GASTROTOP projekthez kapcsolódóan.

Az elmúlt években jelentősen változtak az étkezési trendek és szokások. Tapasztalható, hogy a vendéglátóhelyeken megnőtt a kereslet az egyedi igények szerint elkészített ételek iránt, ennek oka részben az egészségügyi szempontokban, részben az eltérő ízlésekben keresendő. A vendéglátósok számára sokszor komoly kihívást jelent, hogy megfeleljenek a vendég kérésének, ezért a kínálati lehetőség mellett nagyon fontos a megfelelő kommunikáció is.

Ehhez nyújt segítséget a  Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara képzése, amely a  GASTROTOP projekten belül,  az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg.

A programra elsősorban vendéglátósok jelentkezését vártuk, de jelentkezhettek azok is, akik valamiféle egészségügyi probléma miatt szeretnének a hagyományostól eltérő módon különféle ételeket elkészíteni. Az elméleti részben a különböző táplálkozási zavarokkal kapcsolatos fogalmak kerülnek előtérbe, a gyakorlat pedig azt mutatja meg, hogyan lehet egyes alapanyagok helyettesítésével glutén-, tej- vagy cukormentes változatban elkészíteni az ételeket.

A kitűzött célok megvalósítása hozzájárul az étkezési trendekkel a táplálkozással kapcsolatos egészségügyi vonatkozások alaposabb ismeretéhez, és a  gasztronómiai szolgáltatások színvonalának emeléséhez.Logo GASTROTOP I

SÁV


Vissza az előző oldalra