Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

GASTROTOP tanulmányút Somogy megyében

  • Szerző: Kovács Andrea
  • GASTROTOP

A GASTROTOP projekt következő állomása a 2 napos tanulmányút volt Somogy
megyében, ahol a SKIK által szervezett programokon vehettek részt a projekt partnerek és a mentes étkezésben érintett vendégek.

A tanulmányutat a kaposvári Hansdönner Sörfőzdében tett látogatással indítottuk, ahol a házi sörkészítés fortélyaiba és a gluténmentes sör készítésének tapasztalataiba nyerhettünk betekintést. Ezt követően a Fino-Food tejüzemében vettünk részt egy előadáson, ahol a cég tejmentes termékeit és a forgalmazás tapasztalatait mutatták be.

A nap második felében a Felsőmocsoládon található Bánó Mária Kastélyszálló adott otthont az
egészséges életmódhoz kapcsolódó programoknak, amelyeken a résztvevők megismerhették a vegyszer
és adalékanyag mentes borászat rejtelmeit és ízelítőt kaptak az illóolajok és a természetes kozmetikumok
világából. 

A tanulmányút második napját a polányi Babérliget Kúriába és a kutasi Hertelendy kastélyba tette
emlékezetessé. Mindkét helyen nagy hangsúlyt fektetnek a csendes időtöltésre, a rendezvényszervezésre
és a minőségi ételekre. Az egyes összetevőktől mentes étrend ma már nem csak az allergiáktól vagy
intoleranciától szenvedő vendégek esetében jelent kihívást, hiszen a tapasztalatok is azt mutatják, hogy a
növekvő igényeket változatos, egészséges, adalékanyagoktól és bizonyos összetevőktől mentes ételekkel
lehet kielégíteni.

A két-napos programon összesen 25 fő vett részt, akik között horvát és magyar résztvevők is voltak.

SÁV


Vissza az előző oldalra