GASTROTOP tanulmányút Somogy megyében
- 2022. június 23. 15:07
- Szerző: Kovács Andrea
- GASTROTOP
A GASTROTOP projekt következő állomása a 2 napos tanulmányút volt Somogy
megyében, ahol a SKIK által szervezett programokon vehettek részt a projekt partnerek és a mentes étkezésben érintett vendégek.
A tanulmányutat a kaposvári Hansdönner Sörfőzdében tett látogatással indítottuk, ahol a házi sörkészítés fortélyaiba és a gluténmentes sör készítésének tapasztalataiba nyerhettünk betekintést. Ezt követően a Fino-Food tejüzemében vettünk részt egy előadáson, ahol a cég tejmentes termékeit és a forgalmazás tapasztalatait mutatták be.
A nap második felében a Felsőmocsoládon található Bánó Mária Kastélyszálló adott otthont az
egészséges életmódhoz kapcsolódó programoknak, amelyeken a résztvevők megismerhették a vegyszer
és adalékanyag mentes borászat rejtelmeit és ízelítőt kaptak az illóolajok és a természetes kozmetikumok
világából.
A tanulmányút második napját a polányi Babérliget Kúriába és a kutasi Hertelendy kastélyba tette
emlékezetessé. Mindkét helyen nagy hangsúlyt fektetnek a csendes időtöltésre, a rendezvényszervezésre
és a minőségi ételekre. Az egyes összetevőktől mentes étrend ma már nem csak az allergiáktól vagy
intoleranciától szenvedő vendégek esetében jelent kihívást, hiszen a tapasztalatok is azt mutatják, hogy a
növekvő igényeket változatos, egészséges, adalékanyagoktól és bizonyos összetevőktől mentes ételekkel
lehet kielégíteni.
A két-napos programon összesen 25 fő vett részt, akik között horvát és magyar résztvevők is voltak.