Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Ismét megrendezték a VIROEXPO-t

  • Szerző: Lucz Bianka

Szeptember 2-4. között került megrendezésre az ismert mezőgazdasági és élelmikszeriipari kiállítás, a VIROEXPO.

Szeptember első hétvégén került megrendezésre a horvátországi Verőcén a VIROEXPO, mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítás, amelyet hagyományosan évente szerveznek meg, azonban az elmúlt két évben a járványügyi helyzet miatt nem kerülhetett rá sor.  A SKIK és a verőcei gazdasági kamara közötti 25 éve fennálló együttműködésnek köszönhetően idén is lehetőség nyílt egy standon a megjelenésre, amelyen a  kiállítás tematikájának megfelelően a megújult iFood Élelmiszer Klaszter képviseltette magát.  Két klaszterhez tartozó kaposvári cég, a Finofood Kft. és Sarkpont Zrt. mutatta be legújabb termékeit, mint a vegán tejtermékeket és a gesztenye különlegességeket.

A kiállítás pénteken kezdődött egy színvonalas megnyitóval, amelyen Horvátország Andrej Plenković horvát miniszterelnök is beszédet mondott.

A horvát mezőgazdasági és élelmiszeripari cégeken kívül más országok vállalkozásai is helyet kaptak. Köztük volt Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Bosznia és Hercegovina illetve Azerbajdzsán is. A Finofood és Sarkpont képviselői a vegán termékeiket mutatták be a magyar standon, köztük a vegán túrót, vegán túró rudit és egyéb tejmentes tejtermékeket.


Vissza az előző oldalra