Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Közös EU-s programokban való magyar részvétel ösztönzése

A pályázati felhívás célja hogy ösztönözze a magyar pályázókat az Európai Unió Horizont Európa kutatási, fejlesztési és innovációs keretprogramjában és az ehhez kapcsolódó közös programokban.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint kezelő szerv (továbbiakban: NKFI Hivatal vagy Kezelő szerv) útján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból (a továbbiakban: NKFI Alap) meghirdetett Felhívás célja, hogy kiszámítható forrást biztosítson a magyar gazdaság innovációjának ösztönzésére, és lehetővé tegye a gazdaság és a társadalmi élet területein hasznosuló kutatás-fejlesztés erősítését, a hazai és külföldi kutatási eredmények hasznosítását, az innovációs infrastruktúra és annak körébe tartozó szolgáltató tevékenységek fejlesztését.

A korábbról ismert pályázathoz képest újdonság az átalányfinanszírozás: a pályázók egyösszegű (konzorciumi tag 1 millió Ft, konzorcium- vagy munkacsomag vezető 2 millió Ft) átalányfinanszírozást igényelhetnek a nemzetközi értékelés után a nyertes, vagy a pontszám 80%-át elérő minőségi pályázataik alapján. A nemzetközi eredmény alapján automatikusan történik a kifizetés a rendelkezésre álló keret kimerüléséig.

További információk a pályázati felhívás linkjén: https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/eu-programokban-valo-magyar-reszvetel-osztonzese-2021-123-eu-kp/palyazati-felhivas


Vissza az előző oldalra