Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

MNB konjunktúra felmérés

  • Forrás: MNB
  • Szerző: Lucz Bianka

A magyar vállalati szektor gazdasági helyzetének és kilátásainak felméréséhez szolgáló kérdőív.

A Magyar Nemzeti Bank egyik fő célkitűzése a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetének és kilátásainak nyomon követése. Ennek kapcsán rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.

A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény értelmében a felmérés olyan kérdéseket tartalmaz, amelyek segítenek pontosabb képet alkotni a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetéről, illetve az általános üzleti hangulat aktuális és jövőbeli várakozásairól.

A kitöltés mintegy 10 percet vesz igénybe.

A kérdőív kitöltése az alábbi linken elérhető 2022. augusztus 14-ig:  https://mnbpoll.mnb.hu/Survey.aspx?surveyid=155045204&lng=hu-HU

Az MNB vállalati konjunktúra felméréseinek 2022. márciusi eredményei

Az adatszolgáltatás nem kötelező, a felmérésben való részvétel önkéntes. A válaszadás anonim módon történik. A kérdőív nem tartalmaz a vállalat azonosítására alkalmas kérdéseket. Az adatgyűjtés statisztikai célból történik. Amennyiben a felmérés kapcsán kérdésük merülne fel, az MNB illetékes munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a vallalatifelmeres@mnb.hu e-mail címen keresztül.


Vissza az előző oldalra