Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Újabb Kométa siker

  • Forrás: agraragazat.hu
  • Szerző: Kovács Andrea
  • innováció

Giacomo Pedranzini, a KOMETA 99 Zrt. ügyvezető igazgatója nyerte „Az év Agrárembere” díj FELDOLGOZÓ-ÉLELMISZERIPAR kategóriagyőztes címét. Agrotrend Csoport Az Év Agrárembere díjat, mellyel olyan gazdálkodókat, szakmabelieket mutat be, akik kiemelkedő gazdasági és a társadalmi szerepvállalással büszkélkedhetnek.

Agrotrend Csoport Az Év Agrárembere díjat, mellyel olyan gazdálkodókat, szakmabelieket mutat be, akik kiemelkedő gazdasági és a társadalmi szerepvállalással büszkélkedhetnek.

A bemutatott kategóriagyőztesek közül a szakmai zsűri majd május 21-én, az Egerben tartott ünnepi gálán fogja kiválasztani Az Év Agrárembere 2021 díj abszolút győztesét. 

Hazánk egyik legnagyobb sertésfeldolgozója az egészséges társadalomért

Már Leonardo da Vinci óta tudni véljük a tökéletes emberi test ismérveit, de a cél mégsem a tökéletesség, sokkal inkább az egészséges táplálkozás és azzal együtt egy aktív, gyógyszerekre kevesebbet költő, valóban egészséges társadalom építése lenne. Ehhez szeretne hozzájárulni Giacomo Pedranzini is, aki bár nagy csodálója a magyar konyhaművészetnek, a só-, a zsír- és a hozzáadottfüst-fogyasztásunkat mégis csökkentené. A KOMETA 99 Zrt. ügyvezető igazgatója – és az orvostudomány mai állása – szerint a jelenlegi napi 17 grammal már a háromszorosánál járunk az ajánlott sófogyasztásnak, így az érrendszerünket is veszélynek tesszük ki. Épp ezért a KOMETA-termékek már – egy egészségtudatosabb gyártás eredményeként – csökkentett sótartalommal kerülnek az asztalunkra.

Hazánk egyik legnagyobb sertésfeldolgozójaként nemcsak az egészségünkért, de egy teljes ágazat fennmaradásáért is dolgozik a kaposvári vállalat, ahol a környékbeliek kiemelt támogatása érdekében felárat fizetnek a száz kilométernél közelebbről érkező sertéstenyésztőknek. Európában egyedülálló módon a teljes feldolgozási folyamat – a vágástól a feldolgozáson és a szalámik érlelésen át egészen a húsok csomagolásáig – helyben, „egy tető alatt” történik, így minimalizálják a logisztikai költségüket és ökológiai lábnyomukat is.

A saját szennyvízüzemnek köszönhetően tisztított vizet engednek vissza

A KOMETA az egyetlen hazai húsüzem, amely saját szennyvízüzemmel is rendelkezik, így a feldolgozás után visszamaradt tisztított vizet a Kapos folyóba vissza tudják engedni.

Környezetvédelmi elhivatottságukat igazolja a nemrégiben megépített melléktermék-feldolgozó üzemük is, ahol a húsfeldolgozás közben keletkezett hulladékot húslisztté, állateledellé dolgozzák fel.

Termék- és pénzadományokkal hosszú évek óta támogatják a helyi közösségeket

Számos össztársadalmi jelentőségű akcióban is részt vettek az Élelmiszerbank és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját folyamatosan segítve. A társadalmi szerepvállalásuk ráadásul ennél sokkal messzebbre nyúlik: az automatizáció akarva-akaratlanul csökkenti a munkaerőigényt, amivel mégsem munkatársai számát szeretné csökkenteni az ügyvezető igazgató.

A világszerte terjedő Benefit Corporation szemléletet követve a felszabaduló munkaidőt önkéntes munkára szeretné majd fordítani, mert meggyőződése, hogy együtt kell tennünk azért, hogy jobb legyen a világ.


Vissza az előző oldalra