Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kamaránkról

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara információs és szolgáltató központként áll a Somogy megyében működő vállalkozások rendelkezésére. Szolgáltatásainak sokszínű kínálatát a gazdaság szereplőinek igényei mentén alakítja és bővíti.  

A kamara feladata, hogy a vállalkozások önkormányzataként előmozdítsa a gazdaság fejlődését, védje piaci magatartás tisztességét, a gazdasági tevékenységet folytatók általános érdekeinek érvényesülését. Köztestületként a kamara hatósági  feladatokat is ellát

Miért legyek kamarai tag?

Részletek

Visszatekintők

Kamarai élet a számok tükrében

3000 résztvevő évente rendezvényeinken
25 éve állunk a vállalkozások szolgálatában
23600 regisztrált vállalkozás
38 kamarai védnöki táblával minősített vendéglátó hely megyénkben

Hírek koronavírus covid támogatások informatika külpiac hazai hírek nemzetközi gazdasági hírek hazai adózás-számvitel kamarai hírek

Keressük együtt Somogy megye KicsiNagykövetét és KicsiAtasséit!

2022. január 25. 12:51

Generációk Találkozása Egyesület meghirdette a Magyarság KicsiNagykövete országos versenyét minden megyében.

Az Egyesület szeretne minden megyében olyan színvonalas, népszerű és eredményes versenyt lebonyolítani, mint a pilot projektben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol már kinevezték a megye KicsiNagykövetét és három KicsiAtasséját, akik azóta is tettekkel bizonyítják, hogy kiérdemelten kapták a megtisztelő rangot a versenyben, ahol 681 gyermek vett részt.

Bővebben

Adómentes a dolgozók poszt-Covid-szűrővizsgálata

2022. január 20. 10:10

A poszt-Covid-szűrővizsgálat esetében az adómentesség feltétele, hogy a munkáltató erről 60 napon belül bejelentést tegyen a NAV felé.

Bővebben

Megjelent a kormányrendelet az árstopról

2022. január 20. 09:57

A Magyar Közlöny 2022. évi 5. számában megjelent az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról szóló 6/2022. (I. 14.) kormányrendelet.

Bővebben

Elindult a kereskedői regisztráció az NMHH mobilkészülékcsere-programjára

2022. január 18. 10:32

Megnyílt a regisztrációs lehetőség azon kereskedő cégek számára, akik részt kívánnak venni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kezdeményezett mobilkészülék csere-támogatási programban.

Bővebben

Február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány

2022. január 17. 08:59

Változnak a védettségi igazolvány szabályai, az oltottsághoz februártól harmadik vakcina is kell, ha a második oltás hat hónapnál régebbi. A gyógyultaknak nem jár majd az igazolvány – jelentették be a Kormányinfón.

Bővebben

Új jogszabályok az EU és Nagy-Britannia között árukat szállító fuvarozók számára 2022. január 1- től

2022. január 13. 13:42

Az Egyesült Királyság Kormánya rövid összefoglalót állított össze az Európai Unió (EU) és Nagy-Britannia (Anglia, Skócia és Wales) között árukat szállító fuvarozókkal vagy szállítmányozókkal szemben támasztott újonnan életbe lépő követelményekkel kapcsolatban.

A változásokra való felkészülés érdekében a következőkről olvashat lentebb:

Bővebben

További híreink

Europe Direct EU Green Deal BREXIT Zöld Európa innováció EU Digitális Európa

2022 az ifjúság európai éve

2022. január 25. 15:25

A Covid19-világjárvány nyomán az EU a 2022-es évet az ifjúság európai évének nyilvánította. A világjárvány nehéz időszakot jelent, különösen a fiatalabb nemzedékek számára.

Bővebben

20 éve van forgalomban az euró

2022. január 25. 15:18

Húsz évvel ezelőtt, 2002. január 1-jén tizenkét uniós ország az addig használatos nemzeti bankjegyeit és érméit euróbankjegyekre és -érmékre cserélte le. Ilyen nagy léptékű átállásra sosem volt még példa a történelemben.

Bővebben

Roberta Metsola lett az Európai Parlament új elnöke

2022. január 19. 10:31

Roberta Metsolát az Európai Néppárt (EPP) jelöltjét választották meg az Európai Parlament elnökének. A történelem során először az Európai Bizottságot és az Európai Parlamentet is nő vezeti.

Bővebben

Elhunyt David Sassoli az Európai Parlament elnöke

2022. január 13. 15:24

David Sassolinak, az Európai Parlament elnöke 2022. január 11-én hajnalban, súlyos betegség következtében 65 éves korában elhunyt.

Bővebben

Uniós taxonómia

2022. január 4. 11:11

Szakértői konzultációk az egyes nukleáris és gázipari tevékenységekre vonatkozó, felhatalmazáson alapuló kiegészítő jogi aktus tervezetéről.

Bővebben

Január elsejétől Franciaország az EU soros elnöke

2022. január 4. 10:39

A következő fél évre Franciaország veszi át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét Szlovéniától. Prioritásai között a koronavírus-járvány kezelése, a szociális Európa erősítése, a klímacélok és a gazdasági fejlődés összehangolása, az erős határvédelem kialakítása és schengeni övezet reformja szerepel.

Bővebben

További híreink

Rólunk mondták

 • "Sikereink nem valósulhattak volna meg a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara folyamatos támogatása nélkül. Bízunk a velük való további sikeres együttműködésben, s hisszük, hogy közös erőfeszítésünk révén jövőbeli céljaink megvalósulnak."

  Szijártó Ferenc,ügyvezető  Ziehl-Abegg Kft

 • „A SKIK Humán Erőforrás Szakmai Klubjában nagyon jó csapatra találtam. Szeretek ide járni, mert jó a közösség és sok mindent tanulhatunk egymástól.”  

  Kissné Huszár Beáta, KVGY HR vezető

 • Köszönöm a Kamarának a tartalmas rendezvényeket és élményteli kirándulásokat, amelyeknek részese lehettem! 

  Imre Piroska, egyéni vállalkozó

 • „Köszönöm, hogy részt vehettem ezen a remek előadáson. Az előadó kiválóan összeállította és felépítette mondandóját, ezen felül remek könyveket ajánlott, amelyekből csemegézni lehet, hamarosan be is szerzem az egyiket. A technika is remek szolgálatot nyújtott, zökkenőmentesen ment minden.” Farkas Imre

 •  "Az egész webinárium hangulata feldobott engem. Nagyon sokat tanultam belőle és azt kívántam bárcsak ne érne véget és az előadó tanítana még tovább. Természetesen szeretnék részt venni más kamarai online előadásokon is.”

  Maretics Piroska (RELAT Bt.) véleménye a 2021. március 23-i tárgyalástechikai előadásról. 

E-tus

E-TUS
Egyéni és társas vállalkozások alapítási és működtetési követelményeinek tudásbázisa

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az E-tus rendszer - az üzemeltető által - nem került frissítésre, a program frissítésének várható időpontja jelenleg még bizonytalan.

Amennyiben egyéni vállalkozói tevékenység folytatásához szükséges információkról, az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásáról, illetve a képesítéshez kötött gazdasági tevékenységgel kapcsolatos kérdése van, kérjük, a 82/501-041 telefonszámon vagy az skik@skik.hu email címre küldött  levélben szíveskedjen feltenni. 

Megértésüket köszönjük!