Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kamaránkról

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara információs és szolgáltató központként áll a Somogy megyében működő vállalkozások rendelkezésére. Szolgáltatásainak sokszínű kínálatát a gazdaság szereplőinek igényei mentén alakítja és bővíti.  
A kamara feladata, hogy a vállalkozások önkormányzataként előmozdítsa a gazdaság fejlődését, védje piaci magatartás tisztességét, a gazdasági tevékenységet folytatók általános érdekeinek érvényesülését. Köztestületként a kamara hatósági  feladatokat is ellát.

Részletek

"Szövetségben a vállalkozókkal"

Vállalkozásfejlesztési program Somogy vármegyében

A „Szövetségben a vállalkozókkal” címmel vállalkozásfejlesztési programsorozatot indított a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával. A projekt az ország gyengébb gazdasági- és adóerejű területein működő vállalkozások számára kínál lehetőségeket.
Somogy vármegyében főként a következő járások vállalkozásait várjuk programjainkra: a Barcsi, a Csurgói, a Fonyódi, a Kaposvári, a Marcali, a Nagyatádi és a Tabi járás.
A program fő célja a vállalkozások fejlődésének, versenyképességének elősegítése és felzárkóztatásuk támogatása. A projektünk sokrétű tevékenységeket foglal magában: a célterületeken a valós gazdasági helyzet feltérképezésére térségi elemzés készítése, vállalkozói igényfelmérés, szakmai előadások, tréningek szervezése, vállalkozásra szabott tanácsadás.

További információ

Rendezvénynaptár

2024-05-22 10:30 - 15:00 Velünk a vállalkozásodért - amit a jövőről tudni érdemes Részletek
2024-05-23 11:00 - 16:00 Közös autóbuszos látogatást az V. GreenTech Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállítás, Konferenciára Részletek
2024-05-28 14:00 - 17:00 Megbízhatok a kollégáimban! - a bizalmon alapuló szervezet Részletek
2024-05-29 14:00 - 16:00 Geszti Péter: Nem adom fel! Megújulás és innováció Részletek
2024-06-13 10:00 - 2024-06-15 16:00 China Brand Fair 2024 - kínai cégek mutatkoznak be Budapesten Részletek

Rendezvénynaptár

Visszatekintők

Hírek

Kamarai küldöttválasztás

2024. május 6. 10:37

A kamarai törvény értelmében négyévente kamarai választásokat kell tartani. A SKIK küldötteinek, testületi tagjainak és tisztségviselőinek mandátuma 2024.augusztus 31-én lejár.

Bővebben

Üzleti delegáció Lengyelországba, Poznanba

2024. április 9. 09:08

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba. Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból.

Bővebben

Magyar E-kereskedelem Napja

2024. április 8. 13:25

Meghívó

Az Ecommerce Hungary Kisvállalati Tagozata meghívja Önt és munkatársait a Magyar E-kereskedelem Napjára május 9-én Budapestre a Lurdy Házba.

Bővebben

Szövetségben a vállalkozókkal

2024. március 21. 10:47

Vállalkozásfejlesztési program Somogy vármegyében

A „Szövetségben a vállalkozókkal” címmel vállalkozásfejlesztési programsorozatot indított a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával. A projekt az ország gyengébb gazdasági- és adóerejű területein működő vállalkozások számára kínál lehetőségeket.

Bővebben

Támogatott részvételi lehetőség társkiállítóként vagy látogatóként a belgrádi Nemzetközi Technika Vásáron

2024. március 21. 08:55

Időpont: 2024. május 21-24

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében közösségi kiállítási standot szervez támogatott kiállítói vagy vásárlátogatói részvételi lehetőséggel Szerbiába, Belgrádba a Nemzetközi Technika Vásárra. Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból.

Bővebben

A KKV kamatstop április 1-vel kivezetésre kerül

2024. március 21. 08:44

A Kormány döntése alapján 2024. április 1-vel a KKV kamatstop kivezetésre kerül. A kormány intézkedése 17 hónapon keresztül, azaz 2022. november 1. óta nyújt jelentős segítséget a változó kamatozású, nem támogatott és legalább egy éves futamidejű forint hitellel rendelkező kkv-k számára és védte a több mint 50 ezer hazai vállalkozást a megemelkedett kamatszinttel szemben.

Bővebben

További híreink

Rólunk mondták

 • "Sikereink nem valósulhattak volna meg a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara folyamatos támogatása nélkül. Bízunk a velük való további sikeres együttműködésben, s hisszük, hogy közös erőfeszítésünk révén jövőbeli céljaink megvalósulnak."

  Szijártó Ferenc,ügyvezető  Ziehl-Abegg Kft

 • „A SKIK Humán Erőforrás Szakmai Klubjában nagyon jó csapatra találtam. Szeretek ide járni, mert jó a közösség és sok mindent tanulhatunk egymástól.”  

  Kissné Huszár Beáta, KVGY HR vezető

 • Köszönöm a Kamarának a tartalmas rendezvényeket és élményteli kirándulásokat, amelyeknek részese lehettem! 

  Imre Piroska, egyéni vállalkozó

 • „Köszönöm, hogy részt vehettem ezen a remek előadáson. Az előadó kiválóan összeállította és felépítette mondandóját, ezen felül remek könyveket ajánlott, amelyekből csemegézni lehet, hamarosan be is szerzem az egyiket. A technika is remek szolgálatot nyújtott, zökkenőmentesen ment minden.” Farkas Imre

 •  "Az egész webinárium hangulata feldobott engem. Nagyon sokat tanultam belőle és azt kívántam bárcsak ne érne véget és az előadó tanítana még tovább. Természetesen szeretnék részt venni más kamarai online előadásokon is.”

  Maretics Piroska (RELAT Bt.) véleménye a 2021. március 23-i tárgyalástechikai előadásról. 

Kamarai élet a számok tükrében

837 átadott mesterlevél
3000 résztvevő évente rendezvényeinken
25 éve állunk a vállalkozások szolgálatában
5 aktív szakmai klub

Kapcsolatfelvétel

Az alábbi űrlap kitöltésével tud üzenetet küldeni nekünk.

Mennyi 9 és 4 különbsége?  

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozó űrlap bevezető szövegfolt.

Mennyi 9 és 4 különbsége?  

Hírlevél leiratkozás

A projektről

Az Európai Unió támogatásával az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében  megvalósuló GASTROTOP projekt a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara részvételével. 

A 16 hónapos GASTROTOP projekt célja a „mentes” étrendhez való speciális ételek elkészítéséhez szükséges anyagok és technológiák megismertetése, a kapcsolódó fogalmak tisztázása, amely segítséget jelenthet a vendéglátásban dolgozó szakemberek és a lakosság számára is. 

A kitűzött célok  hozzájárulnak az étkezési trendekkel a táplálkozással kapcsolatos egészségügyi kérdések alaposabb ismeretéhez, és a  gasztronómiai szolgáltatások színvonalának emeléséhez

A programra elsősorban vendéglátósok jelentkezését várták, de jelentkezhettek azok is, akik valamiféle egészségügyi probléma miatt szeretnének a hagyományostól eltérő ételeket készíteni. 

A projekt keretében már lezajlott egy 30 órás főzőtanfolyam hamarosan egy szintén 30 órás sütőtanfolyam következik, majd a résztvevők egy tanulmányúton is rész vehetnek majd. Mindemellett elkészült egy színvonalas és hasznos tananyag, ami a tanfolyam elméleti hátteréül szolgál.

A projekt összesen 5 partnerrel valósul meg, kettő Somogy megye területéről, egy Zala megye területéről és két partner a horvát oldalról. 

Vezető partner: Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
(Agráregyetem, Kőrös) 

Partnerek:

MATE Kaposvári Campus
Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara
Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici (Turisztikai és Informatikai Menedzsment Főiskola, Verőce)
Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

közös