Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kamaránkról

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara információs és szolgáltató központként áll a Somogy megyében működő vállalkozások rendelkezésére. Szolgáltatásainak sokszínű kínálatát a gazdaság szereplőinek igényei mentén alakítja és bővíti.  
A kamara feladata, hogy a vállalkozások önkormányzataként előmozdítsa a gazdaság fejlődését, védje piaci magatartás tisztességét, a gazdasági tevékenységet folytatók általános érdekeinek érvényesülését. Köztestületként a kamara hatósági  feladatokat is ellát.

Részletek

Kamarai Kedvezménykártya Klub

új_kártyaKKK logóA tavalyi év végén minden rendezett önkéntes kamarai tag kézhez kapta a 2023/24 évi tagkártyáját, ami a tagság igazolásán kívül feljogosít a Kamarai Kedvezménykártya Klub  által nyújtott kedvezmények igénybevételére! Az akció keretében önkéntes kamarai tagok nyújtanak különféle kedvezményeket önkéntes kamarai tagok számára. Jelenleg már több, mint 60 féle kedvezményes szolgáltatást nyújt a klub. 
Mit nyer a kedvezményt adó? Reklámot, extra figyelmet és annak esélyét, hogy a tagok hozzá fordulnak először!
Csatlakozzon Ön is!

További információ & kedvezményt nyújtók listája

Rendezvénynaptár

2023-12-04 14:00 - 15:30 ONLINE tájékoztató rendezvény - DRS, azaz a kötelező visszaváltási rendszerrel kapcsolatban Részletek
2023-12-05 14:00 - 15:15 Magyar-német online üzleti workshop Részletek
2023-12-06 11:00 - 13:30 Nyugat-balkáni Üzleti Fórum Részletek
2023-12-08 10:00 - 11:30 Meghívó a SKIK 2023. évi összevont tagozati ülésére Részletek
2024-01-25 09:00 - 12:45 HOGYAN LEHET JÖVŐÁLLÓ A VÁLLALKOZÁSOD? Bridge to Benefits – Mesterkurzus felelős vállalkozásokért Részletek
2024-01-25 13:00 - 2024-01-26 16:00 MiniBridge fenntarthatósági kurzus (másfél nap) Részletek

Rendezvénynaptár

Visszatekintők

Kamarai élet a számok tükrében

23600 regisztrált vállalkozás
25 éve állunk a vállalkozások szolgálatában
400 szakértő segíti a kamara munkáját
837 átadott mesterlevél

Hírek

Hamarosan indul a kötelező visszaváltási rendszer

2023. november 29. 11:10

Január elsejétől Magyarországon is elindul a kötelező visszaváltási rendszer, közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) kommunikációs főosztálya.

Bővebben

Hamarosan indul a kötelező visszaváltási rendszer

2023. november 29. 09:03

Január elsejétől Magyarországon is elindul a kötelező visszaváltási rendszer, közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) kommunikációs főosztálya.

Bővebben

2024-es évre vonatkozó minimálbér és garantált bérminimum összege

2023. november 29. 08:46

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) idén is tárgyalásokat folytatott a minimálbér és a garantál bérminimum mértékéről.
A tárgyalások eredményeként megjelent a Magyar Közlöny 2023. évi 164. számában a Kormány 508/2023. (XI. 20.) Korm. rendelete a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról, mely szerint a legkisebb bérek már idén decembertől emelkednek.

Bővebben

Élelmiszeripari gép és technológia kiállítás Magyarországon

2023. november 27. 11:10

A 2021-2027 közötti hétéves uniós programozási időszakban az új, megreformált közös agrárpolitika (KAP) keretében Magyarország kiemelten fontos szerepet szán a hazai élelmiszeripar fejlesztésére és versenyképességének növelésére.

Bővebben

A 12 millió forintot meghaladó évi nettó árbevétellel rendelkező vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók NTAK -ba történő kötelező adatszolgáltatása 2024. január 1-től

2023. november 17. 11:52

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) javaslatára szakaszosan indult el a vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók adatszolgáltatása Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felé. A szektor digitalizációjának következő fontos állomása a 12 millió forintot meghaladó évi nettó árbevétellel rendelkező vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók csatlakozása az NTAK-hoz. Számukra 2024. január 1-től kötelező a szoftveres adatszolgáltatás.

Bővebben

Új helyen a nagyatádi ügyfélszolgálat!

2023. október 10. 10:17

Felhívjuk tisztelt tagjaink és partnereink figyelmét, hogy a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara nagyatádi irodája 2023. november 2-től az alábbi címen várja ügyfeleit:

Bővebben

További híreink

Vállalkozásfejlesztés külpiac Klímavédelem pályázatok, hitelek Üzleti ajánlatok rendezvény elemzés kereskedelem építőipar Gazdaság

A kormány szigorítja a légszennyezést érintő környezetvédelmi előírásokat - VÁRJUK VÉLEMÉNYÉT!

2023. november 29. 10:08

Az Energiaügyi Minisztérium az ipari létesítmények kibocsátására vonatkozó határértékek szigorítását javasolja. A rendelet tervezet társadalmi egyeztetés alatt van - a SKIK várja az érintett vállalkozások véleményét.

Bővebben

Hamarosan 1 milliárd euró uniós forrás érkezik Magyarországra

2023. november 23. 11:28

Az Európai Bizottság jóváhagyta a kormány augusztusban beadott módosítást a helyreállítási és ellenállóképességi eszköz esetében, így mintegy 1 milliárd eurónyi uniós támogatáshoz juthat hozzá Magyarország a RePowerEU fejezet fejlesztéseire.

Bővebben

Bridge to Benefits – Mesterkurzus felelős vállalkozásokért

2023. november 9. 14:29

A képzéssorozat célja a társadalmi felelősséget érző vállalkozásoknak gyakorlati támogatást nyújtani az üzleti és társadalmi fenntarthatósági törekvéseik kiteljesítésében. A program keretében a BKIK gyakorlati képzést nyújt kkv-k számára, nagyvállalatok és civil szervezetek egyidejű bevonásával

Bővebben

EXIM exporthitelbiztosítás lehetőség

2023. november 2. 11:39

Az EXIM exporthitelbiztosítási megoldása a magyar cégek exportpiacra lépését, vagy exportpotenciáljuk bővítését hivatott támogatni. A biztosítás, olyan halasztott fizetésű export ügyletek esetében nyújt fedezetet a magyar exportőrök részére, ahol az export a fejlődő országok valamelyikébe irányul.

Bővebben

További híreink

Europe Direct Klímavédelem Zöld Európa

A Bizottság jóváhagyta az uniós források folyosítását Magyarországnak

2023. november 24. 12:58

Az Európai Bizottság jóváhagyta Magyarország helyreállítási és rezilienciaépítési tervét kiegészítő, 4,6 milliárd euró értékű REPowerEU-fejezetet

Bővebben

Megjelent a 2023. őszi gazdasági előrejelzés

2023. november 15. 13:52

Az Európai Bizottság közzétette a 2023. őszi gazdasági előrejelzést. A kihívásokkal teli év után kisebb fellendülés várható.

Bővebben

Az európai munkaerőpiac helyzete

2023. november 14. 13:16

A szakemberhiány a legnagyobb gond.

Bővebben

Az Európai Bizottság javaslatot tett az EU bővítésére

2023. november 10. 07:46

A Bizottság elfogadta a 2023. évi bővítési csomagot, javaslatot tett tárgyalások megkezdésére Ukrajnával és Moldovával, tagjelölt státusz biztosítására Grúziának, és a csatlakozási tárgyalások megkezdésére Bosznia-Hercegovinával.

Bővebben

Az EU új szabályokat hozna létre a jobb fogyasztóvédelem érdekében

2023. november 3. 11:44

Az EU frissíteni szeretné a hibás termékekre vonatkozó meglévő szabályokat, hogy jobban megvédje a fogyasztókat, és lépést tartson az új technológiák fejlődésével.

Bővebben

1,5 milliárd eurós uniós hitelgarancia magyar vállalatoknak

2023. október 27. 08:06

Az Európai Bizottság és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megállapodást ír alá a zöld és digitális ágazatban működő magyar kkv-k támogatására irányuló, akár 1,5 milliárd eurós beruházás felszabadításáról. A megállapodással a Garantiqa lett az első magyar InvestEU program végrehajtó partner.

Bővebben

További híreink

Rólunk mondták

 • "Sikereink nem valósulhattak volna meg a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara folyamatos támogatása nélkül. Bízunk a velük való további sikeres együttműködésben, s hisszük, hogy közös erőfeszítésünk révén jövőbeli céljaink megvalósulnak."

  Szijártó Ferenc,ügyvezető  Ziehl-Abegg Kft

 • „A SKIK Humán Erőforrás Szakmai Klubjában nagyon jó csapatra találtam. Szeretek ide járni, mert jó a közösség és sok mindent tanulhatunk egymástól.”  

  Kissné Huszár Beáta, KVGY HR vezető

 • Köszönöm a Kamarának a tartalmas rendezvényeket és élményteli kirándulásokat, amelyeknek részese lehettem! 

  Imre Piroska, egyéni vállalkozó

 • „Köszönöm, hogy részt vehettem ezen a remek előadáson. Az előadó kiválóan összeállította és felépítette mondandóját, ezen felül remek könyveket ajánlott, amelyekből csemegézni lehet, hamarosan be is szerzem az egyiket. A technika is remek szolgálatot nyújtott, zökkenőmentesen ment minden.” Farkas Imre

 •  "Az egész webinárium hangulata feldobott engem. Nagyon sokat tanultam belőle és azt kívántam bárcsak ne érne véget és az előadó tanítana még tovább. Természetesen szeretnék részt venni más kamarai online előadásokon is.”

  Maretics Piroska (RELAT Bt.) véleménye a 2021. március 23-i tárgyalástechikai előadásról. 

Kapcsolatfelvétel

Az alábbi űrlap kitöltésével tud üzenetet küldeni nekünk.

Mennyi 6 és 4 különbsége?  

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozó űrlap bevezető szövegfolt.

Mennyi 6 és 4 különbsége?  

Hírlevél leiratkozás

A projektről

Az Európai Unió támogatásával az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében  megvalósuló GASTROTOP projekt a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara részvételével. 

A 16 hónapos GASTROTOP projekt célja a „mentes” étrendhez való speciális ételek elkészítéséhez szükséges anyagok és technológiák megismertetése, a kapcsolódó fogalmak tisztázása, amely segítséget jelenthet a vendéglátásban dolgozó szakemberek és a lakosság számára is. 

A kitűzött célok  hozzájárulnak az étkezési trendekkel a táplálkozással kapcsolatos egészségügyi kérdések alaposabb ismeretéhez, és a  gasztronómiai szolgáltatások színvonalának emeléséhez

A programra elsősorban vendéglátósok jelentkezését várták, de jelentkezhettek azok is, akik valamiféle egészségügyi probléma miatt szeretnének a hagyományostól eltérő ételeket készíteni. 

A projekt keretében már lezajlott egy 30 órás főzőtanfolyam hamarosan egy szintén 30 órás sütőtanfolyam következik, majd a résztvevők egy tanulmányúton is rész vehetnek majd. Mindemellett elkészült egy színvonalas és hasznos tananyag, ami a tanfolyam elméleti hátteréül szolgál.

A projekt összesen 5 partnerrel valósul meg, kettő Somogy megye területéről, egy Zala megye területéről és két partner a horvát oldalról. 

Vezető partner: Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
(Agráregyetem, Kőrös) 

Partnerek:

MATE Kaposvári Campus
Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara
Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici (Turisztikai és Informatikai Menedzsment Főiskola, Verőce)
Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

közös