Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kamaránkról

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara információs és szolgáltató központként áll a Somogy megyében működő vállalkozások rendelkezésére. Szolgáltatásainak sokszínű kínálatát a gazdaság szereplőinek igényei mentén alakítja és bővíti.  
A kamara feladata, hogy a vállalkozások önkormányzataként előmozdítsa a gazdaság fejlődését, védje piaci magatartás tisztességét, a gazdasági tevékenységet folytatók általános érdekeinek érvényesülését. Köztestületként a kamara hatósági  feladatokat is ellát.

Részletek

Kamarai Kedvezménykártya Klub

kedvezménykártyaKKK logóA tavalyi év végén minden önkéntes kamarai tag kézhez kapta a 2022 évi tagkártyáját, ami a tagság igazolásán kívül feljogosít a Kamarai Kedvezménykártya Klub  által nyújtott kedvezmények igénybevételére! Az akció keretében önkéntes kamarai tagok nyújtanak különféle kedvezményeket önkéntes kamarai tagok számára. Jelenleg már több, mint 60 féle kedvezményes szolgáltatást nyújt a klub. 
Mit nyer a kedvezményt adó? Reklámot, extra figyelmet és annak esélyét, hogy a tagok hozzá fordulnak először!
Csatlakozzon Ön is!

További információ & kedvezményt nyújtók listája

Rendezvénynaptár

2022-09-29 14:00 - 16:00 Anya&Apa Bt. avagy Hogyan vállalkozzunk a szülőségre vállalkozóként? Részletek
2022-10-04 10:00 - 12:00 Mi is történik az energiapiacokon? Részletek
2022-10-06 09:00 - 14:00 Bizalomépítés és társadalmi fenntarthatóság az ESG / Environment (környezet), Social (társadalom), Governance (vállalat vezetés/irányítás) / tükrében konrerencia és Effekt 2030 díjátadó Részletek
2022-10-12 14:00 - 15:30 Gazdasági környezet és üzleti lehetőségek Albániában és Koszovóban Részletek
2022-10-13 08:00 - 16:00 KözútVilág Expo Részletek
2022-10-18 09:00 - 2022-10-20 13:00 Infotér Konferencia Részletek
2022-10-19 09:00 - 18:00 A feldolgozóipar európai vezetői és digitális átalakítói – konferencia és B2B Budapesten Részletek

Rendezvénynaptár

Visszatekintők

Kamarai élet a számok tükrében

150 esemény évente
25 éve állunk a vállalkozások szolgálatában
5 aktív szakmai klub
400 szakértő segíti a kamara munkáját

Hírek hazai hírek kamarai hírek covid

Benzin- és élelmiszerár-stop és kamatstop meghosszabbítása

2022. szeptember 23. 08:27

A 2022. szeptember 17-i Kormányinfón (https://kormany.hu/hirek/a-kormany-meghosszabbitja-a-benzin-es-az-elelmiszerarstopot) Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tájékoztatása szerint a benzin- és élelmiszerár-stopot ez év december 31-ig, a kamatstopot pedig 2023. június 30-ig meghosszabbítják.

Bővebben

Módosul az útdíj-matricák ára

2022. szeptember 21. 08:04

A tervezettnél kevésbé nő jövőre az éves útdíj-matricák ára, a rendszeres sztrádahasználóknak kedvez a személyautók, motorok és buszok útdíjtételeinek januártól hatályos átalakítása – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-vel hétfő este.

Bővebben

Megjöttek a legújabb állami mentőprogram részletei

2022. szeptember 20. 13:00

A kormány szombaton elfogadta az energiaintenzív kis- és közepes vállalkozások mentőprogramját, melynek részleteiről a Gazdaságfejlesztési Minisztérium részéről Lóga Máté államtitkár és Gerlaki Bence helyettes államtitkár mondott részleteket egy hétfői háttérbeszélgetésen. A célzott állami programon az elmúlt hetekben intenzíven dolgoztak a tárcánál, számtalan érintett vállalkozással egyeztettek, mélyinterjúkat folytattak le, aktuális visszajelzéseket gyűjtöttek be, és a legnagyobb szervezeteket (MKIK, Kavosz, VOSZ) is bevonták. A mostani várakozások szerint a mentőöv 9-10 ezer magyar vállalkozást érinthet, és a legfontosabb célja, hogy az exportképes magyar kkv-k ne essenek ki az ellátási láncokból, mert az nagy érvágás lenne a magyar gazdaság versenyképességének.

Bővebben

TIM: Még két hétig kerestetnek a felelős és a kerékpárosbarát munkaadók

2022. szeptember 19. 13:12

Szeptember végéig nyújthatják be pályázataikat a hazai cégek és közintézmények a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) háttérintézményei által gondozott munkaerőpiaci és közlekedési kiírásokra. A tárca arra ösztönzi a foglalkoztatókat, hogy dolgozóik jóllétéről, elégedettségéről célzott intézkedésekkel gondoskodjanak, a tiszta és egészséges biciklizést mintaadó kezdeményezésekkel népszerűsítsék – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a minisztérium.

Bővebben

Elismerés a legjobbaknak - kamarai kitüntetések 2022

2022. szeptember 15. 09:11

Pályázzon, jelöljön! Határidő: október 31.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) az elmúlt évben együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK), az együttműködés keretében közös kitüntetési rendszer működtetéséről is határoztak. Az eddigi megszokott kamarai elismerések sora ezévtől kibővül a NAK által adományozott díjakkal, illetve lesznek a két kamara által párhuzamosan és közösen odaítélendők is.

Bővebben

Adócsökkentés

2022. szeptember 8. 11:15

Szeptember 1-jétől nem kell a kifizetőnek EKHO-t fizetnie.Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (EKHO) olyan adózási forma, amit egyes meghatározott foglalkozások művelői választhatnak.

Bővebben

További híreink

Europe Direct EU Zöld Európa BREXIT Energia Gazdaság Orosz-ukrán Green Deal

További híreink

Rólunk mondták

 • "Sikereink nem valósulhattak volna meg a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara folyamatos támogatása nélkül. Bízunk a velük való további sikeres együttműködésben, s hisszük, hogy közös erőfeszítésünk révén jövőbeli céljaink megvalósulnak."

  Szijártó Ferenc,ügyvezető  Ziehl-Abegg Kft

 • „A SKIK Humán Erőforrás Szakmai Klubjában nagyon jó csapatra találtam. Szeretek ide járni, mert jó a közösség és sok mindent tanulhatunk egymástól.”  

  Kissné Huszár Beáta, KVGY HR vezető

 • Köszönöm a Kamarának a tartalmas rendezvényeket és élményteli kirándulásokat, amelyeknek részese lehettem! 

  Imre Piroska, egyéni vállalkozó

 • „Köszönöm, hogy részt vehettem ezen a remek előadáson. Az előadó kiválóan összeállította és felépítette mondandóját, ezen felül remek könyveket ajánlott, amelyekből csemegézni lehet, hamarosan be is szerzem az egyiket. A technika is remek szolgálatot nyújtott, zökkenőmentesen ment minden.” Farkas Imre

 •  "Az egész webinárium hangulata feldobott engem. Nagyon sokat tanultam belőle és azt kívántam bárcsak ne érne véget és az előadó tanítana még tovább. Természetesen szeretnék részt venni más kamarai online előadásokon is.”

  Maretics Piroska (RELAT Bt.) véleménye a 2021. március 23-i tárgyalástechikai előadásról. 

E-tus

E-TUS
Egyéni és társas vállalkozások alapítási és működtetési követelményeinek tudásbázisa

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az E-tus rendszer - az üzemeltető által - nem kerül frissítésre, a program helyett egy új tájékoztató és információs felület megjelenése várható, amelynek időpontja jelenleg még bizonytalan.

Amennyiben egyéni vállalkozói tevékenység folytatásához szükséges információkról, az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásáról, illetve a képesítéshez kötött gazdasági tevékenységgel kapcsolatos kérdése van, kérjük, a 82/501-041 telefonszámon vagy az skik@skik.hu email címre küldött  levélben szíveskedjen feltenni. 

Megértésüket köszönjük!

 

Kapcsolatfelvétel

Az alábbi űrlap kitöltésével tud üzenetet küldeni nekünk.

Mennyi 8 és 4 összege?  

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozó űrlap bevezető szövegfolt.

Mennyi 8 és 4 összege?  

Hírlevél leiratkozás