Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kamaránkról

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara információs és szolgáltató központként áll a Somogy megyében működő vállalkozások rendelkezésére. Szolgáltatásainak sokszínű kínálatát a gazdaság szereplőinek igényei mentén alakítja és bővíti.  

A kamara feladata, hogy a vállalkozások önkormányzataként előmozdítsa a gazdaság fejlődését, védje piaci magatartás tisztességét, a gazdasági tevékenységet folytatók általános érdekeinek érvényesülését. Köztestületként a kamara hatósági  feladatokat is ellát

Miért legyek kamarai tag?

Részletek

Rendezvénynaptár

2021-04-12 10:00 - 2021-12-31 10:00 Komplex vállalkozói e-learning oktatás - ingyenes Részletek
2021-10-20 10:00 - 11:30 A telefonodban az életed – Te hogy vigyázol rá? - ONLINE kerekasztal beszélgetés Részletek

Rendezvénynaptár

Kamarai élet a számok tükrében

38 kamarai védnöki táblával minősített vendéglátó hely megyénkben
837 átadott mesterlevél
400 szakértő segíti a kamara munkáját
25 éve állunk a vállalkozások szolgálatában

Hírek koronavírus pályázatok, hitelek adózás-számvitel külpiac EU támogatások hazai kamarai hírek informatika nemzetközi gazdasági hírek hazai hírek

Tájékoztatás nyílt beszerzési eljárásról - Marcali Irodaház korszerűsítés

2021. október 13. 15:43

A SEFAG Zrt. Marcali Irodaház (Marcali, Kossuth L. u. 60. Hrsz. 333/3.) felújítási, korszerűsítési munkák tárgyában ajánlattételi felhívást tett közzé. Az ajánlattételi felhívás teljes dokumentációja az alábbi linkről érhető el, illetve tölthető le:

Bővebben

Nem szükséges szakképesítés a büfétermékek készítéséhez

2021. október 13. 13:00

A módosító rendelet értelmében a szakképesítést előíró 34/2021. (VII. 26.) ITM rendelet annyiban módosult, hogy „Cukrászati készítmények, sütemények, fagylalt készítése” és a „Meleg és hideg ételek, italok készítése” tevékenység nem önálló tevékenységként való végzése esetében a tevékenységvégzés szakmai felügyeletét az önálló tevékenység végzésére jogosító szakmával, képesítéssel vagy végzettséggel rendelkező személy biztosítja.

Bővebben

Újabb fejlesztés a BIREG rendszeren

2021. október 12. 14:23

2021. október 5-én a BIREG rendszeren verziófrissítés történt.

Bővebben

Pályázati lehetőségek

2021. október 8. 12:13

2021. október 8-án a SKIK a Széchenyi Programirodával együttműködve az európai uniós pályázatok megvalósítása kapcsán szervezett tájékoztató rendezvényt, melynek célja az aktuális pályázatok ismertetése és szakmai segítségnyújtás a támogatást igénylők számára.

Bővebben

Visszatekintő: Közérthetően a mesterséges intelligenciáról

2021. október 1. 11:44

Szeptember 30-án a „Vállalkozz digitálisan!” programsorozat keretében a mesterséges intelligencia vállalkozási célú használatáról szervezett online tájékoztatót a SKIK, melyen félszáz érdeklődő vett részt.

Bővebben

Közeleg a határidő!

2021. szeptember 30. 09:23

Várják a felterjesztéseket a 2021 évi GÁBOR DÉNES-díjra!

Bővebben

További híreink

Vállalkozásfejlesztés koronavírus pályázatok, hitelek EU BREXIT Üzleti ajánlatok innováció KKV HR külpiac elemzés kereskedelem

Másodszor is igényelhető az újraindítási gyorskölcsön

2021. október 12. 14:34

Októbertől módosult a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön eljárási rendje, lehetővé téve, hogy a járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került vállalkozások második alkalommal is igénybe vehessék a maximum 10 millió forintos kölcsönt.

Bővebben

Külpiaci Növekedési Támogatási Program

2021. október 12. 14:17

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat közreműködésével a magyar vállalatok külföldi terjeszkedését, regionális, vagy globális multinacionális vállalattá válását támogató programot indított.

Bővebben

Az MKIK Magyar-Német Tagozatának hírlevele

2021. október 4. 13:50

A tagozat fontos feladatának tekinti a magyar cégek tájékoztatását a COVID-19 járvány aktuális németországi fejleményeiről és annak gazdasági, kereskedelmi hatásairól. Ezért folyamatosan frissülő hírmegfigyelést készítünk e témában, egyúttal beszámolunk a relációt érintő legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről. Az egyes hírek teljes tartalma a hírek címére kattintva válik elérhetővé.

Bővebben

Nemzetközi gazdasági hírek - október 8.

2021. október 4. 09:16

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontos országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról. Ezért folyamatosan frissülő hírfigyelést készítenek e témában.

Bővebben

További híreink

Europe Direct innováció Digitális Európa BREXIT Zöld Európa külpiac EU

Legyen 2022 az ifjúság európai éve

2021. október 15. 11:40

Az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy 2022-t nyilvánítsák az ifjúság európai évévé. Európa számára fontos, hogy a fiatalok jövőképpel rendelkezzenek, illetve kellő szerepvállalásra és részvételre törekedjenek.

Bővebben

Közútról vasútra – az alpesi szállítmányozás reformja

2021. október 13. 10:54

Az Alpok egy érzékeny ökoszisztémájú hely, amelyen évente több mint kétmillió kamion hajt keresztül. Egy európai projekt a #AlpInnoCT arra kínál megoldást, hogy a szállítmányozás a közútról a vasútra terelődjön.

Bővebben

Ingyen vonatoznál Európában? Most megteheted

2021. október 11. 14:25

Holnaptól az európai fiatalok újra pályázhatnak ingyenes vasúti bérletekre, az Európai Unió DiscoverEU nevű programja keretében.

Bővebben

A mai naptól változnak az Egyesült Királyságba beutazó uniós állampolgárokra vonatkozó szabályok

2021. október 1. 09:09

Nem használhatják személyi igazolványukat a beutazáshoz a brit határállomásokon azok az EU-állampolgárok, akik nem élnek az Egyesült Királyságban.

Bővebben

Fontos lépés az elektromos hulladék és a fogyasztókat érő kényelmetlenségek felszámolására

2021. szeptember 29. 11:52

A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása céljából a Bizottság egységes töltőt javasol az elektronikus eszközökhöz.

Bővebben

Jóváhagyva Magyarország 2022–2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképe

2021. szeptember 28. 16:01

A magyar regionális támogatási térkép az elsők közé tartozik, amelyeket a Bizottság a regionális támogatásokról szóló felülvizsgált iránymutatás (RTI) keretében jóváhagyott.

Bővebben

További híreink

Rólunk mondták

  • „Rendszeresen  járok a SKIK számviteli szakmai rendezvényeire.  Legutóbb részt vettem egy más jellegű előadáson is, ami a profi retorikáról szólt. Nagyon nagy élmény volt számomra, elhatároztam, hogy ezután gyakrabban járok a kamarába”    

    Tóth János

  • „A SKIK Humán Erőforrás Szakmai Klubjában nagyon jó csapatra találtam. Szeretek ide járni, mert jó a közösség és sok mindent tanulhatunk egymástól.”  

    Kissné Huszár Beáta, KVGY HR vezető

  • „Köszönöm, hogy részt vehettem ezen a remek előadáson. Az előadó kiválóan összeállította és felépítette mondandóját, ezen felül remek könyveket ajánlott, amelyekből csemegézni lehet, hamarosan be is szerzem az egyiket. A technika is remek szolgálatot nyújtott, zökkenőmentesen ment minden.” Farkas Imre

  •  "Az egész webinárium hangulata feldobott engem. Nagyon sokat tanultam belőle és azt kívántam bárcsak ne érne véget és az előadó tanítana még tovább. Természetesen szeretnék részt venni más kamarai online előadásokon is.”

    Maretics Piroska (RELAT Bt.) véleménye a 2021. március 23-i tárgyalástechikai előadásról. 

E-tus

E-TUS
Egyéni és társas vállalkozások alapítási és működtetési követelményeinek tudásbázisa

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az E-tus rendszer - az üzemeltető által - nem került frissítésre, a program frissítésének várható időpontja jelenleg még bizonytalan.

Amennyiben egyéni vállalkozói tevékenység folytatásához szükséges információkról, az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásáról, illetve a képesítéshez kötött gazdasági tevékenységgel kapcsolatos kérdése van, kérjük, a 82/501-041 telefonszámon vagy az skik@skik.hu email címre küldött  levélben szíveskedjen feltenni. 

Megértésüket köszönjük!