Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kamaránkról

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara információs és szolgáltató központként áll a Somogy megyében működő vállalkozások rendelkezésére. Szolgáltatásainak sokszínű kínálatát a gazdaság szereplőinek igényei mentén alakítja és bővíti.  
A kamara feladata, hogy a vállalkozások önkormányzataként előmozdítsa a gazdaság fejlődését, védje piaci magatartás tisztességét, a gazdasági tevékenységet folytatók általános érdekeinek érvényesülését. Köztestületként a kamara hatósági  feladatokat is ellát.

Részletek

Kamarai Kedvezménykártya Klub

kedvezménykártyaKKK logóA tavalyi év végén minden önkéntes kamarai tag kézhez kapta a 2022 évi tagkártyáját, ami a tagság igazolásán kívül feljogosít a Kamarai Kedvezménykártya Klub  által nyújtott kedvezmények igénybevételére! Az akció keretében önkéntes kamarai tagok nyújtanak különféle kedvezményeket önkéntes kamarai tagok számára. Jelenleg már több, mint 60 féle kedvezményes szolgáltatást nyújt a klub. 
Mit nyer a kedvezményt adó? Reklámot, extra figyelmet és annak esélyét, hogy a tagok hozzá fordulnak először!
Csatlakozzon Ön is!

További információ & kedvezményt nyújtók listája

Rendezvénynaptár

2022-08-26 08:00 - 18:00 Gázszerelők 10 órás továbbképzése Részletek

Rendezvénynaptár

Visszatekintők

Kamarai élet a számok tükrében

837 átadott mesterlevél
23600 regisztrált vállalkozás
400 szakértő segíti a kamara munkáját
38 kamarai védnöki táblával minősített vendéglátó hely megyénkben

Hírek hazai hírek kamarai hírek hazai covid

Benzinárstop meghosszabbítva!

2022. június 21. 08:20

Módosításra került 213/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet, így meghosszabbításra került a benzinárstop. A módosítás értelmében a hatósági ár alkalmazása 2022. október 1-ig marad érvényben.

Bővebben

Megújul a Széchenyi Kártya Program

2022. június 21. 07:48

A kormány 2022. június 16-i ülésén megtárgyalta a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló, különböző támogatott finanszírozási lehetőségeket kínáló Széchenyi Kártya Program eredményeit, és döntött a Program megerősítéséről. A kormány döntésének köszönhetően a Széchenyi Kártya Program továbbra is rendkívül kedvező feltételek mellett folytatódik, sőt a kormány az energiaválság okozta megnövekedett energia többletköltségek finanszírozásának könnyítése, valamint a hatékonyságnövelő és technológiaváltást segítő beruházások elősegítése érdekében két új speciális, kiemelten támogatott hitelkonstrukciót is bevezet.

Bővebben

NTAK: fél év türelmi idő a vendéglátóhelyeknek és a turisztikai attrakcióknak

2022. június 16. 14:03

Július elseje helyett csak 2023. január elsejétől lesz kötelező adatot szolgáltatniuk a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) részére a turisztikai attrakcióhelyszíneknek és a vendéglátóhelyeknek.

Bővebben

Kamarai Hajó

2022. június 16. 13:57

KAMARAI HAJÓ – Budapest nyitva áll a vidéki turizmus számára
Budapest, 2022. június 14.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara turisztikai kerekasztalt szervezett a kamarák és turisztikai vállalkozások, valamint meghatározó budapesti turisztikai szereplők részvételével. A szakmai fórumon közösen keresték a választ, hogyan lehetne kitűzni Budapestet úticélként a belföldi utazók térképére, hogyan tudnák Budapest értékeit vonzóvá tenni diák- és nyugdíjas csoportok részére?

Bővebben

Emelkedik az egyszerűsített foglalkoztatottak után fizetendő közteher

2022. június 14. 11:12

A közteher mértéke 2022. július 1-jétől a minimálbér mértékének függvényében kerül meghatározásra.

Bővebben

Júliustól többe kerül a céges autók fenntartása

2022. június 14. 11:06

Június 4-én a Magyar Közlöny 93. számában megjelent az 197/2022. (VI.4.) Korm. rendelet, mely több adónemet is érintet. A rendeletben leírt változások a cégautóadó díjtételeit is érintette. 2022. július 1-től az alábbiak szerint módosulnak a cégautóadó havi díjtételei.

Bővebben

További híreink

Vállalkozásfejlesztés EU pályázatok, hitelek külpiac kereskedelem BREXIT Üzleti ajánlatok innováció GASTROTOP képzés

Nemzetközi gazdasági hírek - június

2022. június 13. 14:33

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara naprakész tájékoztatást kíván nyújtani a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontos országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról.

Bővebben

Milyen feladatai vannak a kereskedőnek az adattörlés során?

2022. május 18. 10:26

Az adattörlő alkalmazás a tartós adathordozó eszközön tárolt adatok biztonságos és visszavonhatatlan törlését teszi lehetővé. A kereskedők kötelezettsége, hogy ezt a szolgáltatást elérhetővé tegyék a fogyasztók számára.

Bővebben

Megjelent az Európai Bizottság tavaszi előrejelzése

2022. május 16. 15:17

Az orosz invázió próbára teszi az EU gazdaságát. A nyersanyagárakkal kapcsolatos ellátási zavarok és növekvő bizonytalanság miatt az Európai Bizottságnak az EU növekedési kilátásait lefelé, az inflációs előrejelzést viszont felfelé kellett módosítania a korábbi várakozásokhoz képest.

Bővebben

Újabb Kométa siker

2022. május 2. 09:09

Giacomo Pedranzini, a KOMETA 99 Zrt. ügyvezető igazgatója nyerte „Az év Agrárembere” díj FELDOLGOZÓ-ÉLELMISZERIPAR kategóriagyőztes címét. Agrotrend Csoport Az Év Agrárembere díjat, mellyel olyan gazdálkodókat, szakmabelieket mutat be, akik kiemelkedő gazdasági és a társadalmi szerepvállalással büszkélkedhetnek.

Bővebben

További híreink

Europe Direct EU Zöld Európa Energia BREXIT Gazdaság Green Deal Orosz-ukrán

Koszovó is csatlakozna az Európai Unióhoz

2022. június 15. 14:37

Koszovó az év végéig be kívánja adni hivatalosan is az európai uniós csatlakozási kérelmét - jelentette be Albin Kurti koszovói miniszterelnök.

Bővebben

Schengeni határellenőrzési kódex

2022. június 14. 14:30

Az uniós tagországok belügyminiszterei megállapodtak a schengeni térségen belüli határellenőrzés új szabályairól.
A megállapodás új intézkedésként korlátozza a külső határokon lévő határátkelőhelyek számát, illetve nyitvatartási idejét, valamint a határőrizet fokozásával igyekszik hatékonyabban fellépni az illegális migráció ellen.

Bővebben

Horvátország is bevezeti az Eurót

2022. június 13. 14:20

Hamarosan Horvátország lesz a 20. ország, amely csatlakozik az eurózónához.
Az eurót hivatalosan 2023. január 1-jén vezetik be, ezt megelőzően pedig az árakat szeptember 5-től kunában és euróban is ki kell majd írni.

Bővebben

Milánóban tartották a Europe Direct hálózat éves találkozóját

2022. június 10. 14:52

A Europe Direct hálózat egy olyan információs hálózat, amelyet az Európai Bizottság hozott létre, azzal a céllal, hogy a lakosságot helyben tájékoztassa az Európai Uniós ügyekről.
Idén Milánóban szervezték meg a 424 Europe Direct iroda és az Európai Bizottság képviselőinek éves nemzetközi találkozóját.

Bővebben

A Bizottság elfogadta az EU-ban dolgozó munkavállalók megfelelő minimálbéréről szóló megállapodást

2022. június 10. 09:21

Az Európai Bizottság elfogadta az Európai Parlament és az EU tagállamai között már korábban elért politikai megállapodást, amely a megfelelő minimálbérről szóló irányelvet határozza meg.

Bővebben

Az EU döntött az egységes töltők bevezetéséről

2022. június 8. 10:06

Az Európai Parlament és a Tanács elfogadta a Bizottság javaslatát, miszerint 2024-től a okostelefonokat, tableteket és egyéb elektronikai eszközöket – márkától függetlenül - egységes, USB-C töltővel lehet majd feltölteni.

Bővebben

További híreink

Rólunk mondták

 • "Sikereink nem valósulhattak volna meg a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara folyamatos támogatása nélkül. Bízunk a velük való további sikeres együttműködésben, s hisszük, hogy közös erőfeszítésünk révén jövőbeli céljaink megvalósulnak."

  Szijártó Ferenc,ügyvezető  Ziehl-Abegg Kft

 • „A SKIK Humán Erőforrás Szakmai Klubjában nagyon jó csapatra találtam. Szeretek ide járni, mert jó a közösség és sok mindent tanulhatunk egymástól.”  

  Kissné Huszár Beáta, KVGY HR vezető

 • Köszönöm a Kamarának a tartalmas rendezvényeket és élményteli kirándulásokat, amelyeknek részese lehettem! 

  Imre Piroska, egyéni vállalkozó

 • „Köszönöm, hogy részt vehettem ezen a remek előadáson. Az előadó kiválóan összeállította és felépítette mondandóját, ezen felül remek könyveket ajánlott, amelyekből csemegézni lehet, hamarosan be is szerzem az egyiket. A technika is remek szolgálatot nyújtott, zökkenőmentesen ment minden.” Farkas Imre

 •  "Az egész webinárium hangulata feldobott engem. Nagyon sokat tanultam belőle és azt kívántam bárcsak ne érne véget és az előadó tanítana még tovább. Természetesen szeretnék részt venni más kamarai online előadásokon is.”

  Maretics Piroska (RELAT Bt.) véleménye a 2021. március 23-i tárgyalástechikai előadásról. 

E-tus

E-TUS
Egyéni és társas vállalkozások alapítási és működtetési követelményeinek tudásbázisa

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az E-tus rendszer - az üzemeltető által - nem kerül frissítésre, a program helyett egy új tájékoztató és információs felület megjelenése várható, amelynek időpontja jelenleg még bizonytalan.

Amennyiben egyéni vállalkozói tevékenység folytatásához szükséges információkról, az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásáról, illetve a képesítéshez kötött gazdasági tevékenységgel kapcsolatos kérdése van, kérjük, a 82/501-041 telefonszámon vagy az skik@skik.hu email címre küldött  levélben szíveskedjen feltenni. 

Megértésüket köszönjük!

 

Kapcsolatfelvétel

Az alábbi űrlap kitöltésével tud üzenetet küldeni nekünk.

Mennyi 5 és 5 különbsége?  

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozó űrlap bevezető szövegfolt.

Mennyi 5 és 5 különbsége?  

Hírlevél leiratkozás