Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kiértékelő Kamara Oktatás, képzés

A török nagykövet látogatása a kamaránál

Szeptember 19-én Gülşen Karanis Ekşioğlu török nagykövet tett látogatást a kamaránál Meral Sengül, kereskedelmi tanácsos és Suat Gökhan Karakuş, a HT Division vezérigazgatója kíséretében. A delegáció tagjait dr. Gulyás Árpád a SKIK általános alelnöke köszöntötte, majd röviden ismertette Somogy megye gazdaságának legfontosabb jellemzőit, a magyar kamarai rendszert és a vállalkozások számára elérhető szolgáltatásokat. A nagykövet asszony nagyon fontosnak tartja a Magyarország és Törökország közötti gazdasági kapcsolatok elmélyítését, és szeretnék elérni, hogy a külkereskedelmi forgalom az eddigi 3 milliárd dollárról 6 milliárd dollárra emelkedjen 1-2 éven belül. Kaposváron jelenleg három török beruházással megvalósult üzem működik, amely jó alapot teremt arra, hogy további együttműködések valósulhassanak meg a megyében. A betelepült török vállalkozások a helyi cégek számára is üzleti, beszállítói lehetőséget jelentenek, amely hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez.

Bővebben

Szakképzési fórum

  • SKIK Székház

Szeptember 15-én a SKIK szakmai tájékoztatót szervezett duális képzőhelyek részére a szakképzésben folyó duális képzéssel összefüggő, pénzügyi, munkajogi, adminisztrációt érintő kérdésekről.

A programon 60 szakember vett részt, duális képzést végző szervezetek könyvelői és a tanulók szakmai oktatásáért felelős munkatársak.

Bővebben

Minden, amit az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszerről tudni kell (EKR) avagy Mit nyerhetnek a vállalkozások az EKR segítségével?- ONLINE

  • ONLINE rendezvény

Mi is az az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR)?

Európa számos országában már működő EKR célja az energiahatékonysági beruházások ösztönzése törvényi kötelezettség által, melynek eredménye az energiafogyasztások és a CO2 kibocsátások csökkentése. Ennek érdekében  hazánkban is életbe lépett 2021 elején az EKR, melynek lényege, hogy az energiaszolgáltatók energiamegtakarításra lettek kötelezettek az általuk végfelhasználóknak értékesített energia arányában. Ezt szolgálják  az energiafelhasználóknál – például a vállalkozásoknál - megvalósuló energiahatékonysági projektek, korszerűsítések, beruházások.  Amennyiben a célok nem teljesülnek jelentős mértékű büntetéssel kell számolni a kötelezetteknek.

Kedvezményezettek: a vállalkozások!

A kötelezetteknek, olyan programokat kell bevezetniük és olyan intézkedéseket kell végrehajtaniuk, amelyek a végfelhasználó oldalán – a vállalkozásoknál - igazolt energiamegtakarítást eredményeznek. Végfelhasználónál elvégzett, hitelesített energiahatékonysági beruházás például egy öreg, nem hatékonyan működő gépsor modernebbre cserélése, épületek felújítása stb. A kötelezettségi rendszer kedvezményezettjei a hazai vállalati és lakossági végfogyasztók lesznek.

Online rendezvényünk keretében  az EKR-ből a végfelhasználók (vállalkozások) számára igénybevehető kedvezményekről nyújtott részletes tájékoztatást Simon István energiahatékonysági tanácsadó szeptember 13-án.  

Bővebben


Vissza az előző oldalra