Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kiértékelő EU Direct Kamara Oktatás, képzés

EURÓPA-NAP

  • Fekete István Látogatóközpont

Európa Nap a Deseda parton

Május 14-én tartotta meg hagyományos Európa napi rendezvényét a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál működő Europe Direct Somogy Iroda. Az eseménynek a meteorológia is kedvezett, gyönyörű napsütéses időben várták az érdeklődőket a Deseda parti Fekete István Látogatóközpontnál, ahová gyermekes családok, fiatalok és idősebbek szép számmal látogattak ki.

Az ingyenes gyermek- és családi programok mellett a rendezvényen a Europe Direct iroda munkatársai tájékoztatást adtak az EU-val kapcsolatos témákban, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról vagy az Unió céljairól.
Az Európa-napot számos programmal színesítették, melynek keretében értékes nyereményeket lehetett nyerni.  A szórakoztatást többek között Európa sátor játékokkal, EU-totó, logikai és ügyességi feladatok szolgálták.

A programok közül sokakat vonzott a Fuss ma a holnapért! elnevezésű Európa napi futás, melyre négy kategóriában lehetett nevezni: 3, 5 és 10 km-es távon, és a legkisebbeknek a gyermekfutam kategóriában lehetett indulni.

A rendezvényt idén is a Fekete István Látogatóközponttal együttműködve, a Madarak ás Fák Napjához kapcsolóan szervezete meg az Europe Direct Iroda, melynek aktualitása, hogy mindkét szervezet prioritásai között szerepel a környezetvédelem, a „zöldebb” Európa irányvonala.

Bővebben

A jövő már itt van! - dr. Rab Árpád trendkutató előadása

  • Kaposvár, Anna u. 6. SKIK Székház, II. em.

A mesterséges intelligencia teljesen át fogja formálni a munka világát és a társadalmunkat is – mondta Rab Árpád trendkutató, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, aki a mesterséges intelligenciáról, és annak üzleti, társadalmi vetületéről tartott előadást a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál.

Az emberiség meg akarja őrizni az életszínvonalát, de az erőforrásai fogynak. Ezt a kulcsproblémát csak intelligens tervezéssel lehet megoldani. Erre hivatott a mesterséges intelligencia, amely együttműködésre készteti az embereket. A következő tíz évünk arról fog szólni, hogyan növelhetjük ezt az együttműködést, hogy hatékonyabbak legyünk.

Bővebben

Élelmiszeripar és digitalizáció

  • MATE Kaposvári Campus, Új Tanügyi Épület

Élelmiszeripar és digitalizáció  

Fókuszban a hazai KKV-k számára is elérhető Európai Uniós pályázatok segítségével megvalósított jó gyakorlatok

Május 3-án  klaszterközi megállapodás aláírására kerül sor az  iFOOD Élelmiszer Klaszter és  az INNOSKART Digitális Klaszter  között.

Az INNOSKART Digitális Klaszter tagjai elsősorban az informatikai területen működő vállalkozásokat fogja össze Főként IT szolgáltatásokat (hardver és softver) nyújtó, valamint élelmiszeripari gyártó és kutató tagokat sorakoztat fel, de számos egyéb területen vannak kiemelkedő eredményeket felmutató tagjai (gyógyszeripar, gépgyártás és kereskedelem, fémmegmunkálás, festékgyártás, tanácsadás, stb.). Az Innoskart 2011. óta Akkreditált Innovációs Klaszter.

A megállapodás aláírását követően közös tanácskozást tartottak a résztvevők arról, hogy milyen területeken lenne sürgető az élelmiszeripar és az informatika közös gondolkodása, hol vannak azok a pontok, ahol a szenvedélyes ízek találkoznak a robotokkal, ahol a csillagos ég találkozik a távmontoringgal, ahol a gondosan válogatott zöldborsó szemek találkoznak a mini ERP rendszerekkel.  A bemutatott jó gyakorlatok kapcsán konkrét példákat hallhattunk azokról az informatikai megoldásokról, amelyek már most is  segítik az élelmiszeripari és agrárvállalkozásokat a hatékonyabb termelési folyamatok szervezésében  például a tejtermelés, a malomipar vagy a sertéstenyésztés területén.

A rendezvény kiváló alkalmat jelentett a két klaszter tagjai számára az új kapcsolatok kialakítására és üzleti megbeszélésekre.

 

Bővebben


Vissza az előző oldalra