Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kamara Kiértékelő

HR Szakmai Klub látogatása a VIDEOTON-nál

  • Videoton Elektro-PLAST Kft

Június 29-én a Humán Erőforrás Szakmai Klub tagjai Kaposváron a Videoton Elektro-PLAST Kft-nél tettek látogatást. A klubtagokat Gerber András, senior igazgató köszöntötte, majd  Fábián Balázs ügyvezető igazgató tartott prezentációt a cég múltjáról és jelenéről. Ezt követően Budai Mónika HR vezető ismertette a vállalkozás emberi erőforrás politikáját, a témakör jellemzőit és a felmerülő kihívásokat.

Az előadások után gyárlátogatás következett, majd a programot kötetlen tapasztalatcsere, beszélgetés zárta.

Bővebben

GASTROTOP tanulmányút Magyarországon

Június 21-22. A GASTROTOP projekt következő állomása a 2 napos tanulmányút volt Somogy megyében, ahol a SKIK által szervezett programokon vehettek részt a projekt partnerek és a mentes étkezésben érintett vendégek. A tanulmányutat a kaposvári Hansdonner sörfőzdében tett látogatással indítottuk, ahol a gluténmentes sörkészítésbe nyerhettünk betekintést, illetve egy kóstolóra is sor került. Ezt követően a szintén kaposvári székhelyű Fino-food tejüzembe vehettünk részt egy előadáson, ahol a cég laktózmentes termékeit mutatták be nekünk. A nap második felét a Felsőmocsoládon található Bánó Mária Kastélyszállóban töltöttük, ahol a mentes kozmetikumokról az illóolajokról és egyéb adaptogénekről tartottak előadást a doTerra és a Natura le con szakemberei. A prezentációt követően körbe vezettek minket a csodálatos Kastélyszállóban, ahol a tulajdonos elmesélte az évtizedek óta a családja birtokában lévő épület történetét, majd a napot egy kellemes bio borkóstolóval zártuk.

A tanulmányút második napján a polányi Babérliget Kúriába és a kutasi Hertelendy kastélyba tettünk látogatást, ahol szintén vendégül láttak minket a hely mentes specialitásaival, valamint bemutatták a csoportnak mindkét létesítményt. A két-napos programon összesen 25 fő vett részt, akik között horvát és magyar résztvevők is voltak.

Bővebben

SZKTV elismerések átadása

  • SKIK Székház

Somogyi sikerek a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

A kamara sokrétű feladatot lát el a szakképzés területén, így folyamatosan kiemelt figyelmet szentel a fiatal generáció szakmai oktatásának.

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen idén is a magyar szakképzés színe-java mutathatta be eredményeit a széles közönségnek, a tehetséges tanulók számára remek lehetőséget biztosítva a megmérettetésre és a kiemelkedő eredmények elérésére.

Emellett a pályaválasztás előtt álló diákoknak is nagy élményt nyújtott a verseny döntője, hiszen Somogy megyéből is több száz általános iskolás tanuló követhette személyesen is figyelemmel a verseny  fináléjában végzett munkát.

A SKIK  minden évben elismerésben részesíti azokat az országos döntőbe jutó somogyi diákokat és felkészítő oktatóikat, akik időt és energiát nem sajnálva heteken keresztül készültek a versenyre.

A befektetett munka most is meghozta a gyümölcsét, hiszen három somogyi diák kiváló eredményeket ért el.

Őket, és felkészítő oktatóikat köszöntötték június 9-én a kamarában.

LAKATOS MÁTÉ - a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola végzős tanulója épület- és szerkezetlakatos szakmában második helyezést ért el a verseny döntőjében. Lakatos Mátét Gáspár Attila és Holczinger István a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola oktatója, valamint Györe Zoltán, a Szige-Mix Kft. oktatója készítette fel a versenyre.
Képünkön: Holczinger István, Lakatos Máté és Györe Zoltán

SZALAI MÁTÉ, a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola végzős tanulója festő, mázoló tapétázó szakmában harmadik helyezést ért el az SZKTV döntőn. Szalai Mátét Hideg Zsigmond, a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola oktatója készítette fel a versenyre.

Sajnos ő munkája miatt nem tudott részt venni az ünnepségen.

SOVÁNY PETRA, a Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola végzős tanulója pincér szakmában ötödik helyezést ért el az országos döntőn.
Sovány Petrát Horváth Csaba, a Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola oktatója készítette fel a versenyre.

Képünkön: Horváth Csaba, Sovány Petra és Bordás Beáta igazgatóhelyettes.

Bővebben


Vissza az előző oldalra