Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kamara Kiértékelő

A siker kulcsa - saját tapasztalatból - dr. Kemény Dénes előadása

Július 9-én Balatonlelle-Rádpusztán dr. Kemény Dénes tartott előadást nyolcvan érdeklődő vállalkozó részvételével. 

dr. Kemény Dénes, válogatott vízilabdázó, edző, állatorvos. Országos hírnevét a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitányaként szerezte, amellyel 2000 és 2008 között három olimpiai bajnokságot nyert.

Előadásának „A siker kulcsa – saját tapasztalatból” címet adta. A cím önmagáért beszél, hiszen Kemény Dénes módszere, gondolkodásmódja messze túlmutat a csapatsport keretein, a vállalkozói szférában is példát mutat és megállja a helyét. Hitvallásának tekinti, hogy vezetői elveit mások is megismerjék, és saját területükön, saját vállalkozásukat is az olimpiai bajnokok szintére emelje.
Színes, humoros előadása szinte életre keltette a magyar vízilabda sport dicsőséges éveit, kiemelve az oda vezető sokszor göröngyös, áldozatokkal teli utat. Ezen az úton Kemény  Dénes mindig céltudatosan, profi módon vezette az irányítása alatt álló csapatot. Mindig tudta, ki melyik poszton tudja a legtöbbet tenni és nem mindig a legkiválóbb játékosok beállítása hozza a kívánt eredményt, sokkal inkább fontos a csapatszellem. Az elhangzottakat, azok szellemiségét egy üzletember, egy vállalkozásvezető is átültetheti saját gyakorlatába és nap mint nap alkalmazhatja a munkatársakkal való kommunikáció és döntései során. 

Bővebben

HR- és Informatikai Szakmai Klub programja

  • Precognox Kft

Wellbeing és robotika

Június 27-én a SKIK Informatikai- és HR Klubjának tagjai látogatást tettek a Precognox Kft-nél.

A találkozó keretében Balogh Árpád, a bodrogi általános iskola informatika tanára bemutatta az I. Kaposvári Robotika Találkozót, mely május 29-én került megrendezésre. 
A kezdeményezés célja a  tudományterülettel ismerkedő 10-14 éves korosztály  motivációjának erősítése, fejlődésük segítése. Versenyhelyzet teremtésével a tanulók számára lehetőséget nyújtani tudásuk kipróbálására, valamint a különböző intézményekben dolgozó tanárok számára lehetőséget nyújtani szakmai tapasztalatcserére, új ismeretségek szerzésére.
A sikeres kezdeményezésnek várhatóan jövő év februárjában folytatása lesz.

Az esemény következő részében Gáll Anikó-, a házigazda Precognox Kft wellbeing és HR menedzsere tartott előadást a magánéleti és munkahelyi wellbeing fontosságáról.

A wellbeing, vagyis a jóllét – érzelmi, pénzügyi, fizikai, szociális – kihat életminőségünk különböző spektrumaira. Jelentőségét egyre több cégvezető ismeri fel, ugyanis munkáltatói szempontból különösen fontos a wellbeing megteremtése, mely  hozzájárulhat például a fluktuáció csökkentéséhez, a munkavállalók elköteleződésének szorosabbá tételéhez.

Gáll Anikó ennek gyakorlati alkalmazásra is mutatott példákat.

Az esemény keretében Marits István, az Informatikai Szakmai Klub elnöke bemutatta Győrfi Attilát, aki a SKIK részéről  - a nyugdíjba vonult Farkas Emma feladatkörét átvéve - ezentúl a klub titkári feladatait látja el.

 

Bővebben

Üzleti protokoll Görög Ibolyával Bőszénfán

Június 26-án a Vállalkozásfejlesztési Projekt keretében Bőszénfán tartott előadást Görög Ibolya, neves protokollszakértő, a Miniszterelnöki Hivatal egykori protokollfőnöke, aki ma már nem politikusoknak, sokkal inkább üzletembereknek, vállalkozásvezetőknek nyújt szakértői tanácsot bármilyen protokoll kérdésben.

 A Vállalkozásfejlesztési  Projekt célja a vállalkozások versenyképességének támogatása az ország kevéssé fejlett járásaiban. A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara célul tűzte, hogy a program keretében fokozott figyelmet fordít az üzleti kultúra fejlesztésére, melynek szerves része az üzleti protokoll szabályok ismerete. Ezt a célt szolgálta Görög Ibolya előadása, mely azon túl, hogy rengeteg fontos információt nyújtott, rendkívül pozitív hangvételű és humoros is volt.

Bővebben

HR Klub

Bővebben


Vissza az előző oldalra