Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kamara Kiértékelő

A jövő már itt van! - dr. Rab Árpád trendkutató előadása

  • Kaposvár, Anna u. 6. SKIK Székház, II. em.

A mesterséges intelligencia teljesen át fogja formálni a munka világát és a társadalmunkat is – mondta Rab Árpád trendkutató, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, aki a mesterséges intelligenciáról, és annak üzleti, társadalmi vetületéről tartott előadást a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál.

Az emberiség meg akarja őrizni az életszínvonalát, de az erőforrásai fogynak. Ezt a kulcsproblémát csak intelligens tervezéssel lehet megoldani. Erre hivatott a mesterséges intelligencia, amely együttműködésre készteti az embereket. A következő tíz évünk arról fog szólni, hogyan növelhetjük ezt az együttműködést, hogy hatékonyabbak legyünk.

Bővebben

Élelmiszeripar és digitalizáció

  • MATE Kaposvári Campus, Új Tanügyi Épület

Élelmiszeripar és digitalizáció  

Fókuszban a hazai KKV-k számára is elérhető Európai Uniós pályázatok segítségével megvalósított jó gyakorlatok

Május 3-án  klaszterközi megállapodás aláírására kerül sor az  iFOOD Élelmiszer Klaszter és  az INNOSKART Digitális Klaszter  között.

Az INNOSKART Digitális Klaszter tagjai elsősorban az informatikai területen működő vállalkozásokat fogja össze Főként IT szolgáltatásokat (hardver és softver) nyújtó, valamint élelmiszeripari gyártó és kutató tagokat sorakoztat fel, de számos egyéb területen vannak kiemelkedő eredményeket felmutató tagjai (gyógyszeripar, gépgyártás és kereskedelem, fémmegmunkálás, festékgyártás, tanácsadás, stb.). Az Innoskart 2011. óta Akkreditált Innovációs Klaszter.

A megállapodás aláírását követően közös tanácskozást tartottak a résztvevők arról, hogy milyen területeken lenne sürgető az élelmiszeripar és az informatika közös gondolkodása, hol vannak azok a pontok, ahol a szenvedélyes ízek találkoznak a robotokkal, ahol a csillagos ég találkozik a távmontoringgal, ahol a gondosan válogatott zöldborsó szemek találkoznak a mini ERP rendszerekkel.  A bemutatott jó gyakorlatok kapcsán konkrét példákat hallhattunk azokról az informatikai megoldásokról, amelyek már most is  segítik az élelmiszeripari és agrárvállalkozásokat a hatékonyabb termelési folyamatok szervezésében  például a tejtermelés, a malomipar vagy a sertéstenyésztés területén.

A rendezvény kiváló alkalmat jelentett a két klaszter tagjai számára az új kapcsolatok kialakítására és üzleti megbeszélésekre.

 

Bővebben


Vissza az előző oldalra