Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Energiahatékonysági kötelezettségi rendszer - online tájékoztató

  • ONLINE

2021. január 1-ével a 2015. évi LVII. törvény az energiahatékonyságról (Ehat tv.) módosításával életbe lépett az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer (EKR).

Kötelezettek köre

villamosenergia- és földgáz-kereskedelmi engedélyesek és egyetemes szolgáltatók, valamint a közlekedési célú üzemanyagot értékesítő gazdálkodó szervezetek kötelesek a két évvel korábban értékesített energiamennyiség arányában számolt energiamegtakarítást elérniük a végső felhasználók körében.

Mi az az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR)?

Európa számos országában (Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Írország, Olaszország, UK, stb.) működő EKR célja, hogy energiahatékonysági beruházások valósuljanak meg törvényi kötelezettség által, melynek célja az energiafogyasztások és a CO2 kibocsátások csökkentése. Hazai cél, hogy 2030-ig 337,2 PJ komulált végsőenergia megtakarítás érjünk el. Ennek érdekében  2021 elején lépett életbe az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer (EKR), amelynek lényege, hogy az energiaszolgáltatók (villamosenergia-, földgáz-  és üzemanyag-kereskedők és egyetemes szolgáltatók) energiamegtakarításra kötelezettek az általuk végfelhasználóknak értékesített energia arányában. Ennek érdekében cél, hogy a végső energiafelhasználóknál (lakosság, vállalatok, intézmények) valósuljanak meg energiafogyasztás csökkentésű célú energiahatékonysági projektek, korszerűsítések, beruházások.  Amennyiben a célok nem teljesülnek jelentős mértékű büntetéssel kell számolni a kötelezetteknek.

A TÁJÉKOZTATÓN VALÓ RÉSZVÉTEL DÍJMENTES!

(Korlátozott számban, érkezési sorrendben fogadjuk a jelentkezéseket!)

Az előadások időtartama: kb. 1 óra

Az előadások helyszíne: Online (Microsoft Teams online meeting platform).

A csatlakozáshoz szükséges linket az érdeklődőknek a regisztráció után küldjük meg.

REGISZTRÁCIÓ ÉS TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT


Vissza az előző oldalra