Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Export-import piacok elérése, szállítási láncok (újra)tervezése

Időpont: 2023.január 26. csütörtök 10.00 óra
Helyszín: Székesfehérvár, Gazdaság Háza, Hosszúsétatér 4-6. Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza

A program várják az export-importtal, valamint a szállítmányozással foglalkozó vállalkozások képviselőit, logisztikusokat, beszerzőket, termelés/gyártás irányítókat.

Az elmúlt időszak kedvezőtlen gazdasági következményei kihatással vannak a vállalkozások beszerzésére, ellátási láncára, melynek következtében szükség van átszisztematizálni vagy lecserélni a meglévő, akadozó beszállítói rendszert, biztosítani kell a a termelés folytatásához szükséges  elengedhetetlen nyersanyagokat, alkatrészeket, alapanyagokat, termékek szolgáltatásokat. 

Fő témakörök: exportőrök külpiacra jutását nehezítő gazdasági, technikai körülmények, import szállítási folyamatok: ezek buktatói. 

 • Import szállítások tervezése Távol-Kelet Magyarország viszonylaton: légi/tengeri/vasúti szállítások kihívásai.
 • Import szállítási folyamatok – ezek buktatói, fuvardíj szintek mozgását befolyásoló tényezők, az egyes útvonalak előnyei/hátrányai, a használt kereskedelmi és fuvarokmányok szerepe, és azok buktatói
 • Magyar exportőrök külpiacra jutását nehezítő politikai, gazdasági, technikai körülmények (ez ami naponta frissül)
 • Export piacok elérése, szállítási láncok (újra) tervezése. Exportőrök külpicra jutását segítő alternatív útvonalak felkutatása, kockázatelemzése
 • Speciális vámeljárások, vámstátusz fenntartása, vámgarancia biztosításának módjai. Biztosítékok szerepe a szállítási folyamatban – Bill of Lading
 • EU szankciók

  Előadó: Gulyás Edit operációs vezető, szakértő UTC Overseas Logistics Kft.

  Jelentkezés: online ezen a linken.  

  Részvételi feltétel: A programon a részvétel térítésmentes, de feltétel a kamarai hozzájárulás rendezettsége, valamint az előzetes online jelentkezés. 

  A jelentkezési lapon megadott, vagy külön e-mailben eljuttatott kérdéseikkel segítsék a program tartalmának kialakítását. Úgy lesz valóban hasznos és informatív az előadás, ha az Önöket érdeklő/érintő kérdésekre kapnak választ, vagy olyan jellegű jó gyakorlatokat, praktikákat ismerhetnek meg, melyek relevánsak cégük számára.

A program fő szervezője a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Közép-dunántúli Regionális EEN Iroda, a szervezésben a teljes magyar EEN Hálózat partnerei is közreműködnek.

Adatkezelés: Az új rendeletnek megfelelően továbbra is biztosítjuk személyes adatainak biztonságos, jogszabályszerű kezelését. Adatvédelmi tájékoztató: https://fmkik.hu/adatkezelesi-tajekoztato. 


Vissza az előző oldalra