Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Makronóm Intézet

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Makronóm Intézettel 2023. június 28-án, az MKIK székházában Budapesten. A gazdaságkutató és a Kamara közös célként fogalmazták meg a szorosabb együttműködést a hazai vállalkozások további fejlődése érdekében.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Makronóm Intézet június végén együttműködési megállapodást kötött, melynek célja a Magyarországon működő vállalkozások közös érdekeinek összehangolása és a kölcsönös előnyök kiaknázása, a magyar gazdaság további fejlődése érdekében. Az együttműködés lehetőséget teremt arra, hogy az együttműködő felek tevékenysége szorosabban összekapcsolódjon a magasabb színvonalú szolgáltatások nyújtása érdekében. Az együttműködés közvetett hatása a hazai vállalkozások érdekeinek képviselete a gazdaságpolitika irányába és a magyar vállalkozások jövőbeli versenyképességének javítása. A felek összehangolt tevékenységük révén elősegítik a pragmatikus gazdaságpolitikai gondolkodásmód terjedését és a partnerségen alapuló fejlesztés koncepciójának láthatóságát.

Az együttműködés során a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Makronóm Intézet közösen dolgozik majd olyan kezdeményezéseken, amelyek elősegítik a gazdasági szereplők fejlődését és makro környezetük javítását. Ennek érdekében közös projektek, kutatások, tudásbővítő és oktatási programok valósulhatnak meg. A megállapodás célja a gazdasági szektorban tapasztalható kihívásokra való válaszadás, a hatékonyabb együttműködés. A felek meggyőződése, hogy ez a stratégiai partnerség hozzájárulhat a magyar gazdaság erősödéséhez és hosszú távú fenntartható fejlődéséhez.

A mai napon aláírt együttműködési megállapodás a felek közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését célozza, és lehetőséget teremt a tudástranszferre és a szakmai tapasztalatok cseréjére, amely folyamatnak aktív résztvevői lesznek a területi kamarák is. Ezáltal a Kamarák és a Makronóm Intézet közösen tevékenykedhetnek a gazdasági fejlődés előmozdításáért, és együttesen segíthetnek a magyar vállalkozásoknak kiaknázni a piaci lehetőségeket.


Vissza az előző oldalra