Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Elismerés a legjobbaknak

Közös kitüntetés átadó ünnepség az agrárkamarával

Az idei már a második év, melynek során a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Vármegyei Szervezete együttműködésének keretében közösen hirdettük meg a kamarai kitüntetések rendszerét.

Az eddig megszokott kamarai elismerések mellett gazdára találtak agrárgazdasági kamarai díjak is. Az  ünnepség keretében mesterlevelek és jubileumi oklevelek átadására is sor került. 

 A" Somogy Gazdaságáért" díjat kapja az a kamarai tag vállalkozás, mely több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez.LANG3902

 A tapsonyi székhelyű, 165 főt foglalkoztató Hans Pausch Hungária Kft több mint 25 éve a fém- és lemezmegmunkálás területén a magas
színvonalat képviseli. A vállalkozásnál kiváló minőségű anyagokat és fejlett technológiákat használnak a precíz orvostechnikai lemezalkatrészek gyártásához. Másik fontos tevékenységük a prototípusok gyártása a termékötletek megvalósíthatóságának teszteléséhez. A vállalkozás filozófiájához  tartozik a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettség.

A Somogy Gazdaságáért  díjat nyerte a Hans Pausch Hungária Kft. Képünkön: Madarász Zoltán, NAK elnöke, Hotter Péter, ügyvezető, Varga József, SKIK elnök

A  „Somogy Gazdaságáért Életműdíj” adott szakterületen történő kiemelkedően eredményes, elkötelezett, hosszútávú tevékenység elismerésére szól.
Borda Györgyről elmondható, hogy végigjárta a ranglétra mindenborda_v
fokát. Az esztergályos szakmunkás bizonyítvány megszerzése után munka mellett technikusi képesítést szerzett. Ezután a kaposvári Vas
és Fémipari Vállalatnál technológusként, majd művezetőként, üzemvezetőként dolgozott. Közben letette az esztergályos mestervizsgát. Tevékenységét 1992-től egyéni vállalkozóként folytatta, majd 1997-ben megalapította a Borda Gépipari Kft-t. A kis műhelyt hamar kinőtte a vállalkozás, telephelyet vásárolt. Hamarosan modern üzemcsarnok épült automata CNC gépekkel és a dolgozói létszám is 20 főre bővült. Borda György a mai napig irányítja az ISO minősítéssel is rendelkező céget.  A Borda Kft szinte a kezdetektől önkéntes tagja a kamarának.
A  SKIK Somogy Gazdaságáért Életműdíját kapta Borda György.

 A Somogy Élelmiszeriparáért Díj a megye élelmiszeriparát szolgáló-, kiemelkedő-,  sokéves egyenletes jó teljesítményt  ismeri el. 
Gregorics László és Gödry Zoltán  1990-ben alakították meg a Halkergr_v Kft-t Balatonbogláron.
A Halker Kft. nagy hangsúlyt helyez a gyártásra is, mely magába foglalja a haltermék, mirelit zöldség és előhűtött hús előállítását. A beszerzést és értékesítést segíti a MIRBEST  csoport, mely létre hozta a Mirbest Közép-Európai Gasztroinnovációs Klasztert. Ezt megelőzően, Gregorics László több élelmiszeripari céggel, a kamarával, egyetemmel együtt részt vett az iFood Élelmiszeripari Klaszter megalakításában. Ez a két élelmiszeripari klaszter mára Magyarország legaktívabb és legismertebb klaszterei között található. A fenti példák jól mutatják, hogy Gregorics László és Gödry Zoltán nem csak kiemelkedően sikeres és tehetséges élelmiszeripari vállalkozók, hanem példát mutatnak más hazai élelmiszeripari vállalkozások számára is az együttműködés fontosságát és lehetőségeit tekintve. 

Az agrárkamara Somogy Élelmiszeriparáért Díját kapja Gödry Zoltán és Gregorics László, a Halker Kft ügyvezetői 

 Az " Az Év Somogyi Vállalkozása ” díjat kaphatja az a kamarai tagvállalkozás, mely  több éven keresztül egyenletes, jó teljesítményt nyújtott és piacképesen, eredményesen gazdálkodott. 
Profiso Kft. célja, hogy a kkv-k számára megmutassa, a szabványokprofiso_v
megfelelő alkalmazásával egy cég sokkal könnyebben vezethető, hatékonyabban és megbízhatóbban működik: összességében több profitot termel. Kipróbált és megalapozott rendszerek bevezetésére tud szakszerű javaslatot nyújtani, hozzájárulva ahhoz, hogy az adott vállalkozás növekedési pályája egy új, sokkal meredekebben ívelő pályára álljon.
Ennek  eszközei a keretrendszert nyújtó, több, mint 20 nemzetközi szabvány, melyeket a  Profiso Kft speciális, személyre szabott tartalommal tölt meg.
Az „Év Somogyi Vállalkozása” díjat nyerte mikro-vállalkozások kategóriájában a Profiso Kft.  Képünkön: Pintér Ferenc, ügyvezető

A GÁÉV-2008 Kft  kaposvári vállalkozás, mely támaszkodik a múltbéligaev_v
örökségre, de törekszik a korszerű, új technológiák elsajátítására is. A vállalkozásnál fontosnak tartják a modern, megújuló tudást, az új stílusok, anyagok és eszközök megismerését. Alvállalkozóiktól is magas szintű szakmai tudást, felkészültséget és megbízhatóságot várnak el.Tevékenységi körükbe tartozik a generálkivitelezés a felméréstől a tervezésen át az építkezés műszaki vezetéséig. Emellett építőanyag kereskedést is működtetnek, ahol nyílászárókat és további építőanyagok széles skáláját forgalmazzák. A vállalkozás napelemek telepítésével, szaktanácsadással is foglalkozik.
Az „Év Somogyi Vállalkozása” díjat nyerte kisvállalkozás kategóriájában a GÁÉV 2008  Kft
Képünkön: Szél Gábor ügyvezető

„Az Év Agrárvállalkozása” díjat kaphatja a megye gazdaságának egészét szolgáló, kiemelkedő teljesítményt nyújtó agrárvállalkozás, mely több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a vármegye gazdasági fejlődéséhez.
A Pacs és Társa Kft. 25 főt foglalkoztató, andocsi, családipacs_v
mezőgazdasági vállalkozás. A céget  Pacs László és felesége alapította. A cég főtevékenysége  mezőgazdasági termények nagykereskedelme, illetve  gabonafélék, takarmánynövények és olajos magvak termesztése. Ezen kívül szalmabála gyártással is foglalkoznak, amelyet erőművek felé értékesítenek. Továbbá teljeskörű szolgáltatást nyújtanak a gazdák számára a talajműveléstől egészen a betakarítási munkálatokig. A cég a Magyarok Kenyere Program kezdete óta a Somogy vármegyei gyűjtőpontok egyike, továbbá a programot adományfuvarozással minden évben támogatja.
 
Az „Év Somogyi Agrárvállalkozása” díjat nyerte a Pacs és Társa Kft.  Képünkön: Pacs László ügyvezető

A  „Somogy Szakképzéséért” díjat kaphatja az a személy vagy vállalkozás, aki a aki a tanulóképzés területén kiemelkedő munkát végzett, illetve a kamara szakképzéssel összefüggő tevékenységét kiemelkedő módon, hosszú időn keresztül segítette.
Hideg Zsigmond Bence, Kaposvári SZC Lamping József TechnikumHideg_Zs
és Szakképző Iskola oktatója  az érettségi után magasépítő technikusi bizonyítványt-, majd másodszakmás festő tanulóként szakmunkásbizonyítványt szerzett. Azóta is folyamatosan képezi magát, több szakmában is mestervizsgával rendelkezik. Oktatói munkájához kapcsolódóan elvégezte a Budapesti Műszaki Egyetemen a Szakoktatói egyetemi képzést. Tanulóival rendszeresen indul különböző szakmai versenyeken, ahol mindig szép eredményeket érnek el. 2023-ban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felkérésének eleget téve szakértőként vehetett részt a Szakma Sztár Fesztiválon, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjén.  A Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Ipartestület országos elnökségi tagja és regionális vezetője.

 A SKIK Somogy Szakképzéséért Díját nyerte Hideg Zsigmond Bence.

Varga László - Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és SzakképzővargaL_v
Iskola oktatója, élelmiszeripari üzemmérnök 1997-ben kezdte meg munkáját a Déli ASzC Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola jogelődjénél. Azóta is az iskola oktatója, ahol az édességkészítő szakmai oktatás meghatározó és kiemelkedő
egyénisége. Pedagógiailag és szakmailag egyaránt jól képzett, munkájára igényes, következetes és eredményes. Magas szintű
szakmai elkötelezettség jellemzi. Az oktatói testület és a tanulók
körében aktív szervezési és közösségformáló tevékenységet végez. Az iskola innovációs folyamataira odafigyel, azok megvalósításában jelentős szerepet játszik. Munkatársaival jól együttműködik, jó kapcsolatot ápol.
Az agrárkamara „Somogy Szakképzéséért” díját  természetes személy kategóriában nyerte Varga László. 

A BOS-FRUCHT Agrárszövetkezet közel 6000 hektáron gazdálkodikBOS-FRucht_v
Somogyban, melyen takarmánynövény termesztése, illetve vetőmag előállítás történik, valamint szarvasmarha tenyésztést is folytat.
A szövetkezet már 10 éve kamarai képzőhely a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál gazda-, mezőgazdasági gépész- és mezőgazdasági technikus szakképesítésben. A tárgyi felszereltsége magas színvonalú, a tanulók foglalkoztatásához kapcsolódó adminisztratív feladatok ellátásában résztvevő dolgozók naprakészek és követik a jogszabályi változásokat. A képzőhely a felsőfokú végzettségű oktatói mellett gondot fordít arra is, hogy a középfokú szakképzettséggel rendelkező alkalmazottjait is beiskolázza a kamarai gyakorlati oktatói képzésre. A képzőhely rendszeresen részt vesz pályaorientációs rendezvényeken, népszerűsítve az agrár szakmákat. 

 Az agrárkamara „Somogy Szakképzéséért” díját   vállalkozás kategóriában nyerte a BOS-FRUCHT Agrárszövetkezet.
Képünkön: Egyed Barna ügyvezető

A" SOMOGY IDEGENFORGALMÁÉRT" díjat kapja az a kamarai tag vállalkozásnak, amely a megye idegenforgalmát szolgáló-, kiemelkedő teljesítményt nyújtott és több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye turizmusának fejlődéséhez.

A La Pergola Panzió és Étterem kiváló minőségű ételekkel,pergola_v
szakmailag elismert személyzettel és hangulatos, harmonikus környezettel várja vendégeit. Családi, céges rendezvények, üzleti
találkozók lebonyolítását is vállalják magas színvonalon.  Az étterem Kamarai Védnöki Táblával rendelkezik.  Megújult szálláshelyük, a Pergola Panzió  egy családi vendégházból
modern, minden igénynek megfelelő hotellé nőtte ki magát. A 29 szobát  a legújabb trendek szerint alakították ki.  A városba érkező turisták és üzletemberek számára a szálloda tökéletes kiindulópontja lehet a környék gazdag természeti és kulturális kincseinek megismeréséhez.
A „Somogy Idegenforgalmáért” díjat nyerte a Pergola-Ház Kft.
Képünkön: Hernesz Andrea ügyvezető

A " Somogy Innovációjáért " díjat kaphatja az a vállalkozás,   mely kiemelkedő eredménnyel járó fejlesztést  valósított meg, illetve új megoldásokat, módszereket alkalmazott működési területén. 

A KOMETA 99 Zrt. termékei nemcsak itthon, hanem a világ 40LANG3955
országában megtalálhatók. Több mint 900 munkavállalót foglalkoztatnak, ezzel a cég Kaposvár és Somogy  egyik legnagyobb munkaadója. A boltok polcaira kerülő termékek jelentős része „ipari” körülmények között készül, kisebb részét ökogazdaságok állítják elő. A vállalkozás vezetése szerint jelen formájában hosszú távon ezek egyike sem fenntartható, a modern mezőgazdaság újragondolására van szükség. Ennek a gondolatnak a jegyében született meg a HonestFood koncepciója. Az HonestFood szemléletű működés kiemelt figyelmet fordít az emberi egészségre, a természet és a környezet védelmére, beleértve az állatjólétet is.  Ez a szellemiség hatja át a vállalkozás az egész működését, melynek fejlesztése folyamatos. Innovatív, csökkentett sótartalmú termékeik az egészséget szolgálják. 

 A SKIK „Somogy Innovációjáért”  díját nyerte a KOMETA99 Zrt.
Képünkön: Giacomo Pedranzini ügyvezető átveszi a díjat

" Somogy Környezetvédelméért " díjat kapja a kamarai tag, mely tevékenysége során a környezetvédelmi előírások betartására fokozott figyelmet fordít, illetve aktívan tevékenykedik a természeti környezet megőrzése érdekében.
A KVGY Kft-nél fokozott figyelmet fordítanak a környezetvédelemre.KVGY_v
Ennek jegyében korszerűsítették szennyvíztisztító berendezéseiket, valamint a galvánépületet szintén jelentősen korszerűsítették. Napelemeket helyeztek fel többszáz millió forint értékben.  A folyamatos monitorizáció igazolja a környezetterhelés jelentős csökkenését. 
A SKIK „Somogy Környezetvédelméért” díját nyerte a KVGY Kft.
Képünkön: Szalai Gyula ügyvezető

 Berend Ferenc  agrármérnök cége, a Berend Kft. talajmegújítóBerend_v
mezőgazdasággal foglalkozó családi vállalkozás. A szántást elhagyva, forgatás nélküli, úgynevezett no-till művelésre tért át teljes területén. Számos gyakorlati bemutatót szerveznek ezen gazdálkodási forma,
és ehhez kapcsolódó technológiák iránt érdeklődő gazdálkodóknak. Berend Ferenc a regeneratív gazdálkodást bemutató és népszerűsítő videók és szakcikkek állandó szerzője,  tagja a Talajmegújító Gazdák egyesületének is. 2020-tól már állattartással is foglalkoznak,  az állatokat szántóföldön, szakaszosan legeltetik. Ez a módszer nemcsak Magyarországon egyedülálló, hanem a világon is ritkaságszámba megy. 

Az agrárkamara Somogy Környezetvédelméért Díját nyerte Berend Ferenc.

Ezéven kerül először átadásra az agrárkamara  „Az Év Kistermelője” díja.

Krista Zoltán otthonról, Felsőmocsoládról hozta magával a föld, akrista_v gazdálkodás szeretetét és számos családi receptet is. 2017-ben már Krista Porta néven vett részt a Kiliti Gazdanapokon, ahol a kistermelői termékek versenyén, a szörp és savanyúság kategóriában első, illetve második helyen végzett termékeivel.  A szörpök, lekvárok, ivólevek és savanyúságok mellett hamarosan megalkotta a mustban eltett termékeket és zöldségkrémeket.  A Krista Porta folyamatosan fejlődik és bővül: foglalkozik falusi vendégasztal szolgáltatással, és létrehozott egy saját kis falumúzeum, a Pajtatárlatot.  2018-ban helyi termelőkkel közösen megalapította a Somogy Helyi Termék Egyesületet, melyben azóta is vezetőségi tagként tevékenykedik. 
Az agrárkamara „Az Év Kistermelője” díját nyerte Krista Zoltán.

A rendezvény következő részében 8 autószerelő és 7 fodrász vehette át mesterlevelét.
Autószerelő mesterek:LANG4168
- Bene László
- Bischoff Zoltán
- Fábián Zoltán
- Gazdag László
- Hirt Máté
- Kovács Richárd
- Rácz András
- Vimola Patrik 

 Fodrász mesterek: 
- Andrási Nikolett 
- Fekete Kitti 
- Kovács Viktória 
- Lubics Krisztián 
- Nemes Anita Anna 
- Pendl Zsuzsanna 
- Róka-Gyurokovics Alexandra 

Vállalkozónak lenni nem könnyű, a vállalkozói lét eddig is sok nehézséggel, buktatóval járt, az utóbbi időszak azonban minden eddiginél nagyobb kihívások elé állította a vállalkozásokat. Éppen ezért elismerés és gratuláció illeti mindazokat, akik hosszú időn keresztül talpon maradtak és eredményesen teljesítenek a vállalkozók világában. A rendezvény következő részében fennállásuk 50.,40., 30. és 25. évfordulóját ünneplő kamarai tagokat köszöntötték.

Képünkön: Takács János egyéni vállalkozó, aki vállalkozása fennállásánal 40.évfordulóját ünnepelte ebben az évben. 

LANG4177

 

 

 


Vissza az előző oldalra