Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Kamarai küldöttválasztás

A kamarai törvény értelmében négyévente kamarai választásokat kell tartani. A SKIK küldötteinek, testületi tagjainak és tisztségviselőinek mandátuma 2024.augusztus 31-én lejár.

A törvény szerint a kamarai küldötteket (pótküldötteket) a választási névjegyzékben szereplő gazdálkodó szervezetek a kereskedelmi és iparkamarákban tagozatokban választják meg. A törvény és az Alapszabály előírásainak megfelelően a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara a választási névjegyzéket, és annak részét képező tagjegyzéket a kamara székhelyén  és ügyfélszolgálati irodáiban, nyitvatartási időben 2024. május 13 - 17. közötti időszakban bárki számára hozzáférhetővé teszi.

A kamarai küldöttek jelölése és megválasztása a tagozatonként megtartandó üléseken történik, az alábbi időpontokban: 

1.      Kézműves tagozat:
2024.június 4.(kedd) 10,00 óra
2.      Ipari tagozat:
2024.június 4.(kedd) 14,00 óra
3.      Kereskedelmi tagozat:
2024.június 5. (szerda) 14,00 óra
4.      Szolgáltatási tagozat:
2024.június 6. (csütörtök) 14,00 óra

Az ülés helyszíne minden esetben a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara székházának (Kaposvár, Anna u.6.) II. emeleti tanácsterme.

A tagozat határozatképes, ha a választásra jogosult tagozati tagok 1/3-a jelen van. Határozatképtelenség esetén a legalább fél óra elteltével, változatlan napirenddel összehívott megismételt ülés a résztvevők számától függetlenül határozatképes.

A gazdálkodó szervezetek szavazati jogukat kizárólag a választási névjegyzékben szavazásra jogosult személyként feltüntetett személy útján gyakorolhatják.

Amennyiben egy gazdálkodó szervezetet többen is jogosultak képviselni, bármelyikük, de csak egyik személy élhet a jelölési és választási joggal.

A képviseletre jogosult cégszerű aláírásával ellátott írásbeli meghatalmazással a kamarai törvényben meghatározott személyek részére meghatalmazást lehet adni a választási jogosítványok gyakorlására.

A szavazásra jogosultságot személyazonosításra alkalmas okmánnyal (személyigazolvány, útlevél) kell igazolni. Minden gazdálkodó szervezetet a kamarai választások során egy szavazat illet meg. 


Vissza az előző oldalra