Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Munkahelyi generációváltást elősegítő program

2,6 milliárd forintos forrásból generációváltás segítésére szolgáló foglalkoztatási program indul, amely a generációk közötti tudásátadás és a pályakezdő álláskeresők beilleszkedésének elősegítése érdekében valósul meg.

A teljesen újszerű program munkakör-megosztás keretében segíti a munkatapasztalat átadását a nyugdíj előtt álló, tapasztalt dolgozók és a pályakezdő fiatalok között, amivel tovább növekedhet a foglalkoztatás Magyarországon.

A vállalkozások munkaerő-utánpótlásának zökkenőmentes lebonyolítása érdekében januártól bérkiegészítésre pályázhatnak azok a cégek, akik biztosítani szeretnék nyugdíj előtt álló dolgozóik pótlását. A program célja, hogy az új generációk a tapasztalt munkavállalóktól tanuljanak, ezzel könnyebbé válik munkába állásuk, és a vállalkozások munkaerőpótlása is gördülékenyebb lesz.

A program maximum egy évig biztosít támogatást a sikeresen pályázó vállalkozások számára. A tapasztalt, mentorálast vállaló munkavállaló bérköltségéhez havi 150 ezer forint, míg a pályakezdő munkavállaló 6 órás foglalkoztatásához legfeljebb a garantált bérminimum 75%-a, azaz 244.500 forint támogatás vehető igénybe. Írja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium

A program részleteiről január első felében a lebonyolító OFA Nonprofit Kft. a weboldalán nyújt részletes tájékoztatást.


Vissza az előző oldalra