Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

EENergy – 10 000 EUR támogatás KKV-knak energiahatékonysági fejlesztésekre

  • Forrás: EEN-PBKIK
  • Szerző: Kovács Andrea
  • pályázatok, hitelek

2024. április 5-ig lehet pályázni az EENergy projekt keretében olyan fejlesztésekre, beruházásokra, amelyek legalább 5%-kal csökkentik az energiaköltségeket.

Az EENergy projekt 2 év alatt 9 millió eurós költségkeretből nyújt támogatást, több mint 900 KKV-nak Európa-szerte, hogy olyan tevékenységeket, beszerzéseket ill. fejlesztéseket hajtsanak végre, melyek legalább 5%-kal csökkentik az összes energiaköltségüket.

Minden vállalkozás max. 10 000 EUR támogatásra pályázhat, 100%-os intenzitással. Az EENergy felhívásban az Enterprise Europe Network fenntarthatósági tanácsadók segítséget nyújtanak a pályázóknak egy előzetes energiahatékonysági igényfelméréssel, cselekvési terv közös kidolgozásával és további tanácsadással támogatást nyújtva a teljes pályázati és megvalósítási folyamat során.

Támogatási összeg: max. 10 000 EUR
Támogatás intenzitása: 100%
Beadási határidő: 2024. április 15.
Pályázók köre:
minden olyan KKV, aki az EU egységes piacán székhellyel rendelkezik és gazdasági tevékenységet folytat Rendelkezik min. 1 lezárt üzleti évvel (alapítás 2023.01.01. előtt)

Támogatott tevékenységek:
Beruházás – új szoftver, hardver, berendezés vagy egyéb technológiák beszerzése, ami hozzájárul az energiafogyasztás csökkentéséhez (pl.: napelem beépítése, energia menedzsment szoftver gyártási folyamatokhoz stb.)
Tanácsadás – energiahatékonysági fejlesztések, valamint energiaauditok végrehajtásával kapcsolatos tanácsadási és konzultációs szolgáltatások igénybevétele (pl.: műszaki konzultáció az energiahatékonyság javítását célzó területek azonosítása érdekében, energiaaudit lefolytatása stb.)
Képzés, oktatás– munkavállalók oktatása és továbbképzése energiahatékonysági témákban (pl.: munkavállalók minősített energetikai műszaki ellenőr képzése, jó gyakorlatok bemutatása, energiahatékony megoldások bevezetése és ismertetése a vállalkozáson belül, stb.)
Lehetőség van többféle tevékenységet megjelölni a pályázatban, de a támogatás összértéke nem haladhatja meg a 10 000 EUR-t.

A teljes pályázati folyamat angol nyelven zajlik.

A teljes pályázati felhívás elérhető az alábbi linken: https://eenergy-project.eu/

Regisztráció és a pályázat benyújtása: https://eenergy.grantplatform.com/


Vissza az előző oldalra